giman 13.05.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Na kanalizację nie mam szans chyba, że sobie sam wybuduję kilkadziesiąt metrów sieci za kilkadziesiąt tys. zł. Zastanawiam się czy POŚ czy szambo. Warunki glebowo-wodne mam słabe.Co prawda wody gruntowej w moich wrześniowych badaniach nie stwierdzono, ale napisano, że okresowo może się pojawiać.W badaniach u sąsiada z maja już jest wprost zapis o występowaniu wody gruntowej.A jak teraz kopałem ławy to wody podchodziło cały czas.Nie mam w pobliżu rowu itp. Istnieje jakaś oczyszczalnia na takie warunki czy tylko szambo? Z badania: WARUNKI WODNEDo głębokości rozpoznania tj. 4,0 m p.p.t. wody gruntowej nie stwierdzono.Stwierdzono sączenia na stropie glin zastoiskowych oraz w ich obrębie na głębokościach1,40 – 2,00 m p.p.t. Należy jednak zwrócić uwagę na możliwość pojawienia się większej ilściwody na stropie gruntów słabo przepuszczalnych (glin zastoiskowych) w wyniku infiltracjiwód opadowych. Poziom wód może okresowo znajdować się nawet około 0,7 m p.p.t. WARUNKI GLEBOWEgliny typu zastoiskowego, wykształcone jako gliny piaszczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alekko 14.05.2018 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Jak taka woda, to chyba tylko kopiec z drenażem. Dojdzie do tego pompowania za oczyszczalnią. Dużo na to i dużą działkę trzeba mieć. Ja bym popytał o oferty i zobaczył ile dadzą za taki kopiec i jaki duży ma być. Ten co da duży kopiec i na dobrym żwirze płukanym, będzie do przemyślenia, ale trzeba i tak uważać. Jak da ofertę to niech pozycja po pozycji będą osobno, a nie w całość. Będziesz wiedział ile ton żwiru i piasku pójdzie oraz czy cement na zbiornik da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 15.05.2018 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Dzięki za odpowiedź. Kopiec, zajętość działki hmm chyba trzeba zrobic szambo i modlic sie do gminy o kanalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts