leshqo 13.05.2018 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Cześć, Jestem tuż przed tynkami,a w odpowiednich miejscach na ścianach wychodzi instalacja do klimy (2 rurki i czterożyłowy przewód). Zacząłem się zastanawiać co musiałbym zrobić bym mógł centralnie wyłączyć klimę. Model, który będę miał instalowany posiada wprawdzie WiFi, ale chciałbym uzyskać coś na zasadzie, wychodzę z domu, włączam alarm i klima wszędzie się wyłącza bez dodatkowego gmerania w telefonie. Sama kwestia spięcia alarmu /automatyki z klimą nie jest przedmiotem tego postu (bynajmniej w tym momencie). To na czym mi zależy to rozwiązanie, które pozwoli mi osiągnąć to o czym piszę. Nie chcę robić amatorki na zasadzie przekaźnika odcinającego prąd do agregatu. Nie chcę też wydać fortuny na rozwiązania stricte hotelowe typu KNX. Pytanie więc czy jest to do ogarnięcia w sensownych pieniądzach, a jeżeli tak to co i gdzie musiałbym zamontować. Mowa o pięciu jednostkach. Jedna samodzielna i 4 multi split. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 14.05.2018 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Musisz się zagłębić w instrukcje instalacyjne i serwisowe. Niektóre klimy mają możliwość prostego sterowania zewnętrznego on/off. Inne potrzebują do tego interfejsu. Jeszcze inne mają możliwość przewodowego sterownika z zaawansowanym harmonogramem i innymi funkcjami.Jak zawiedzie powyższe, to popatrz na Domoticz i inne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leshqo 14.05.2018 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Z informacji, które otrzymałem od pewnej osoby dla klimatyzatorów LG, które posiadam, istnieje coś takiego jak Dry Contract, ale zupełnie nie wiem z czym to się je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts