Regius 14.05.2018 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Cześć, Jestem na etapie zakupu rynien. Jeśli chodzi o wykonanie materiałowe, wybór padł na rynny cynkowe. Na razie zastanawiam się dwoma producentami: Galeco i Rheinzink (rynny będą montowane na hakach nakrokwiowych, bez typowej deski czołowej). Zamierzam zainstalować u siebie system 127/100 i dla mnie jako laika produkty obu producentów wyglądają podobnie (estetyka mi odpowiada w obu przypadkach), jedynie wydaje się, że Rheinzink posiada większy wybór elementów (ale to nie musi być prawda). Czy któryś z tych producentów jest szczególnie warty polecenia lub odstaje jakościowo? W broszurach przeczytałem, że do łączenia rynien używa się kleju lub lutu. Który z tych sposobów jest lepszy / trwalszy (kusi mnie lutowanie, ale muszę sprawdzić, czy wykonawca ma doświadczenie z lutowaniem rynien)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.05.2018 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Rynny można kleić. Denka radzę wlutować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 22.05.2018 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Dzięki Andrzej za odpowiedź. Na Ciebie zawsze można liczyć. Czy może ktoś z forumowiczów byłby w stanie odpowiedzieć na pierwszą część pytania odnośnie producentów systemów rynnowych (Galeco vs. Rheinzink)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.05.2018 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Producent nie jest ważny bo różnice są w drobnych szczegółach. Może być różnica w sposobie mocowania rynny w hakach. Ważny jest materiał ma być tytan-cynk. Resztę musisz uzgodnić ze swoim wykonawcą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilia M.K. 26.08.2018 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Czy podjął już Pan decyzję odnośnie do wyboru producenta rynien? Stoję przed tym samym dylematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts