Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iniekcja fundamentów ( hydroizolacja)

Mankut211

Recommended Posts

Witam,

Jestem nowy na forum I nie wiem czy pisze w dobrym dziale.

Podczas remontu mojego domu ( stare budownictwo) zauważyłem że mam problem z podciaganiem wilgoci przez fundamenty.

Zdecydowałem się wykonać iniekcje niskocisnieniowa (około 7bar) fundamentów.

Zakupiłem środek ceresit co81 na bazie krzemiabow.

Jednak mam problem z pakietami. A mianowicie jaką powinna być długość pakera do iniekcji.

Fundament 24cm ceglany?

Otwór będzie fi 12 A pakery z zaworem zwrotnym.

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Właśnie dostałem ofertę na pakery 12x90 , 12x115 I 12x130 I zastanawiałem się który wybrać.

Po Twojej wypowiedzi widzę zexpowinien być ten 12x130.

Tak wiem że otwór w tym przypadku jest bardzo istotny.

Może masz jakąś sprawdzoną metodę do odwiertu. Ja myślałem o kątowniku aby zachować jak najlepiej kat.

Co do pakerow wyliczyli mi 1.99zl za sztukę metalowe z zaworem zwrotnym to dobra cena czy drogo . ??

Dzięki za odpowiedź

ale do takiej iniekcji krzemianami w zupelnosci wystarczy agregat niskocisnieniowy, prosty w obsludze, i on ma pakery ktore sie wykreca i przeklada na wezu...

tani w wypozyczeniu, szybki w pracy, podajacy wlasnie niskie cisnienie do krzemianow

chyba tu: http://msv24.pl/kontakt,12

moj znajomy: Marcin Samotyjek - spec od elektronarzedzi wszelkich, troche zakrecony i sporo zapomina (ten typ tak ma) ale mysle ze pomoze w tej kwestii, malo tego - ten niskocisnieniowy agregat sam zaprojektowal. nie ma go na zalinkowanej stronie, ale jest :)