Mankut211 15.05.2018 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Witam, Jestem nowy na forum I nie wiem czy pisze w dobrym dziale.Podczas remontu mojego domu ( stare budownictwo) zauważyłem że mam problem z podciaganiem wilgoci przez fundamenty.Zdecydowałem się wykonać iniekcje niskocisnieniowa (około 7bar) fundamentów.Zakupiłem środek ceresit co81 na bazie krzemiabow. Jednak mam problem z pakietami. A mianowicie jaką powinna być długość pakera do iniekcji. Fundament 24cm ceglany? Otwór będzie fi 12 A pakery z zaworem zwrotnym. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 15.05.2018 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 a to są różne ? ja używam takich z 3 cm w mur z uszczelką i 10 cm wystaje zakończone kalamitką..Ważne abyś odwiert zrobił poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mankut211 16.05.2018 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Właśnie dostałem ofertę na pakery 12x90 , 12x115 I 12x130 I zastanawiałem się który wybrać. Po Twojej wypowiedzi widzę zexpowinien być ten 12x130. Tak wiem że otwór w tym przypadku jest bardzo istotny. Może masz jakąś sprawdzoną metodę do odwiertu. Ja myślałem o kątowniku aby zachować jak najlepiej kat. Co do pakerow wyliczyli mi 1.99zl za sztukę metalowe z zaworem zwrotnym to dobra cena czy drogo . ?? Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.05.2018 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 ale do takiej iniekcji krzemianami w zupelnosci wystarczy agregat niskocisnieniowy, prosty w obsludze, i on ma pakery ktore sie wykreca i przeklada na wezu... tani w wypozyczeniu, szybki w pracy, podajacy wlasnie niskie cisnienie do krzemianow chyba tu: http://msv24.pl/kontakt,12 moj znajomy: Marcin Samotyjek - spec od elektronarzedzi wszelkich, troche zakrecony i sporo zapomina (ten typ tak ma) ale mysle ze pomoze w tej kwestii, malo tego - ten niskocisnieniowy agregat sam zaprojektowal. nie ma go na zalinkowanej stronie, ale jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 16.05.2018 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 robiłem prowadnicę z drewna .Jakbym robił tego więcej to pewnie stalową bym zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts