Gość mtdeusz 15.05.2018 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Witam mam problem.Potrzebują wykonać gruntową oczyszczalnie ścieków dla 2-3 osób w ograniczonej przestrzeni i twardej glebie.Planuje wykorzystać trzcinę,może być też jakaś inna roślina trawiasta,która wchłania dużo wody.Woda ze ścieków ma być wchłaniania przez rośliny.Ossadnik denny będzie miał pojemność 1m3.Jaką powierzchnie obsadzić trzcziną?Oczyszczalnia ma działać tylko w okresie letnim na zime nie będzie używana.Pomożecie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stary Traper 15.05.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Temat ciekawy i warty przemyślenia.Daj jakiś szkic,odręczny rysunek jak to widziszTrzcina to chyba na całej powierzchni,tak myślę.W Wietnamie w takich oczyszczalniach sadzą jakiś gatunek bambusa i takie pływające rośliny,podobne do gąbki i co jakiś czas wymieniają te pływające, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 15.05.2018 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 (edytowane) Bambusy to ja mam koło ogrodu ale nie na mokry teren.A co powiesz o tataraku? Edytowane 15 Maja 2018 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts