Młodyy 15.05.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 (edytowane) Witam Panowie, jestem laikiem w temacie budowlanym wiec z góry proszę o wyrozumiałość. Kupiłem garaż jeden z sześciu w szeregu budowany w latach 70 tych. Widziałem że podłoga jest trochę popekana ale na pierwszy rzut oka nie było tragedii. Dzisiaj chciałem ja nawiercic kolkami 6mm żeby ustalić górny punkt dla wylewki samopoziomującej dla wyrównania chciałem wylać pare mm a na to miał iść gres techniczny płytki 30x30. W kilku miejscach zobaczyłem że podłoga sie rusza i tak o to za pomocą śrubokręta "skulem" całą podłogę. Wszystko odchodzilo płatami. Teraz chciałem sie zapytać jak najlepiej zrobić dalej. Myślałem o wybraniu około 15 cm i zamówieniu około 3 kubikow w gruszce. Aby to było równo myślałem o dwóch profilach zamkniętych przywierconych do ściany lub katownikach żeby po niej poprowadzić łate. Czy taka wylewke trzeba zbroic ? Jeśli tak to czym. Poniżej zdjęcia z placu boju. Pozdrawiam PS. Pod tą wylewką gdzie nie gdzie jest jakiś beton a gdzie nie gdzie sam piach jedynie kanał murowany z cegieł. Edytowane 15 Maja 2018 przez Młodyy Dodanie załącznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 15.05.2018 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 To dla Ciebie lekturahttps://muratordom.pl/budowa/fundamenty/podoga-na-gruncie-krok-po-kroku-aa-5yyv-RLRu-k1f9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młodyy 16.05.2018 03:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Dziękuję za lekture czyli reasumując wybrać tylko starą wylewke a zostawić piach z kamieniami na to dobrze będzie dac folię budowlaną potem placki z zaprawy cementowej na której osadze dwie rury, zazbroic siatka (bo w niektórych miejscach tylko będzie grubość 6cm w większości około dwóch centymetrów) i wylać beton b15 ? Po jakim czasie można byłoby układać gres techniczny ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 16.05.2018 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 garaz i 2cm betonu? efekt bedzie taki jak teraz, wszystko popęka.Wybierz ten gruz, zasyp pospółką(taki drobny glinkowaty piasek, zwykły sie nie nadaje), zagęść i na to dopiero beton. Jak to garaż to minimum 6cm wszędzie, a lepiej 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młodyy 28.05.2018 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2018 Panowie jak najlepiej złapać poziom wylewki. Czy mogę np. Kupic jeden worek cementu takiego gotowego wymieszać i porobic placki na których ustawie dwie rury i następnego dnia wylac na to beton b20 z gruszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts