ystin 15.05.2018 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 witam- czy można położyć ( przykleić) klinkier do podmurówki pomalowanej zwykłą farbą fasadową Czy to się będzie trzymać, czy trzeba jakoś się tej farby pozbyć? Farba została naniesiona wprost na bloczki betonowe podmurówki, bez żadnego tynku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byom 16.05.2018 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 A jaka jest faktura tej farby? Są specjalne grunty do podłoża z farbą fasadową - dla bezpieczeństwa lepiej by było to zastosować. U mnie klinkier był klejony do elewacji wykończonej na ostro, bez gruntu. Klej-gotowiec, elastyczny firmy Terca. Trzyma się, nic nie odpada. Opaskę mam do wysokości 180 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ystin 17.05.2018 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 A jaka jest faktura tej farby? Są specjalne grunty do podłoża z farbą fasadową - dla bezpieczeństwa lepiej by było to zastosować. U mnie klinkier był klejony do elewacji wykończonej na ostro, bez gruntu. Klej-gotowiec, elastyczny firmy Terca. Trzyma się, nic nie odpada. Opaskę mam do wysokości 180 cm. dzięki, fakura jest żadna, tzn- całkiem gładka, dokładnie odwzorowuje fakturę podłoża ... rozglądnę się za gruntem, ale i tak jest to optymistyczne, bo pozbycie sie farby byłoby dość pracochłonne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts