Ew-ka 30.09.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 czytam i oczom nie wierzę Dziennik Kroyena założył !!!!! język pisany tak cosik pod Osowę podpadający.... W domciu poczytam , bo teraz w pracy tylko kuknęłam chwileczkę a skupić sie należy przy czytaniu takich poematów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.09.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 KroyenaNiech modły ku niebiosom gawiedź składa, coby moc i jasność umysłu osoby Twej nidgy nie opuszczały. Pisz nam miłościwie, zapełniaj kroniki Twej strony ku uciesze nas maluczkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 30.09.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 kroyena, tym tu nam nie mydlij oczu, tylko chałupę pokazuj! Bo nas zagadasz, uwagę odwrócisz i nic nie zobaczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 30.09.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Braknie mnię tu jeszcze opinium Pana zacnego co to licencyję nadał. Abociem w kancelaryi swej pogrążon żem nad pergaminu kopą. Wesółbym y twe pergamyny o kroyeno z atencją należytą w łeb swój przyniąć, ale inkaust na pupicie mi schnie i spieszyć muszę z mym zajęciem. Aczkole budowa kasztelu ku końcowi się miewa, to w kuferku z talarkami sukno widać. Czasu nie staje, w kopciuszą robotę swą muszę się pogrążyć i ziarnko piasku i rzepaku oddzielać żeby czarcią chciwość parobków zaspokoić, a i żeby głodny kałdun infanta czym napełnić było. http://strony.aster.pl/mieczotronix/pieczecie.jpg mieczotronicoricus krsidobaldus elmex toothpaste chloride de Leclerc roku pańskiego dwieście siedemdziesiątego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.09.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Kroyena -a obrazki ? Taka bajka bez obrazków ? Historyk z Ciebie -Zbyszko - nie poznaję Kolegi Mówiłeś o sobie błazen a tu Stańczyk jakowyś sie ukrywał Podziwiam , nie powiem , podziwiam ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.09.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Krojenusie Wielgusie Mężu dzielny o twarzy pacholęcia (zaraz oberwę pewnikiem - zmiłowanie miej dla mne, bo wiem już, iż słabość szczególną do niewiast imienia mego odczuwasz, więc nie lej proszę), otóż Krojenusie - zaiste powiadam Ci, ..... Twa historyja z nóg mnie zwaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 30.09.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Jaśnie Wielmożny Panie Kroyena Dziennik to nad Dzienniki. Prosim o jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 30.09.2004 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Superaśnie !!!!!!!!!!! tak trzymać ziomale Papatki...heheh a , co tam Oczywiście OCZYWIŚCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 01.10.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Pozwólcie o zacni na Forum Muratorum zebrani, że pierwej na contentum suwerana Kristobalda odpowiem jako, że winien mu to jestem za Waleczność Jego mieczem potwierdzonom, a i skrybowaniem słusznym.Podziwiam Panie walkę Twą słuszną, a i sam ciekawym zakończenia Twej perypetyi ostatniej, gdyżem myślał iż Nietyja owa słuszniejsza jest od Tych Psów, alecz widzę, że przez rok ostatni wielce się do onych upodobniła porządek zamtuzowy u siebie wprowadzając.A o kuferek się nie martw, gdyż mężnym i walecznym Fortuna kołem się toczy, zali tym kołem należy trzykroć zakręcić przez lewe ramię.Musisz Panie jeno to ukradkiem poczynić co by gawiedź forumowa za wiedźmina jakiego cię nie uznała, albo co gorsza za stronnika husowego, gdyż mogłoby to cię przed Inkwizycyjum Redakcyjum przywieźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 01.10.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Co do sugestyi o plagiatum takem już od Mistrza Jędrka się obronił, alecz przed Królową co to Królestwo zacne z Królem Szczęk (jak mniemam prowadzi, gdzyż "Ryby to kumple nie żarcie") wychodzić nie uchodzi. Takoż by wszystkich ciekawość zaspokoić przez licencyję w stronę właściwą prowadzę.A jakoż pod zawłaszczonym herbem Kroje jest, prosto nie będzie to i więcej znaków drogę wskazujących nie ukażę. Acz nadmieniem, że skarb erudycyi wielkiej szukać warto, a ten kto skarb ów znajdze krotochwilę wielką miał będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 01.10.2004 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Co do fresków. Kroki nijakie czynić będę co by za pomocą Fenicjanina Elektronikusa, a zwłaszcza bratanka jego Internetusa freski pewne Wam słać by ciekawość towarzystwa zaspokoić.Acz samiście widzieli, że Internetus niezbyt lubo freski moje przyjmuje, jako że okręty mu toną, a i konie rozstawne padają pod onych ciężarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 01.10.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Błazeństwo.Jako i historyja pokazuje Stańczyk zacnym mężem był, a i inne błazny często wielkiej mężności byli krotochwilom wrota w umysłach ludzkich zawarte na oścież otwierając. Takoż i podziwu Waszego dziwien nie jestem. A jako żem w petycyi napisał języka naszego Polan szanował będę łaciny w celu niecnym nie stosując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.10.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 ...a zatem umyślnych z podwodami nam trza słać niechybnie, po owe znakomite malowidła.......J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 01.10.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Niech Moc będzie z Tobą...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 01.10.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Czołem Waszmości ! Waćpan, mości Kroyena, z coraz to nowej strony nam się jawisz, a to gębą, a to mową swą powszechną ciekawość generując, przeto spieszę z zapytaniem: czy Waszmość jeno prywatnie ergo dla czczej zabawy język swój do staropolskiej naszej mowy naginasz, czy-li też jakoweś masz ku temu więtszej wagi powody, jako to koneksyje z Ruchem Rycerskim lubo inszą wielgą ku historyi a dziejopisarstwu amicitas ? O respons proszę uniżenie - Jędrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 01.10.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Takoż i odpowiadam na zapytanie Wasze Jędrzeju herbu Trach w NawiasiechKrotochwilny jako i wszyscy towarzysze wiedzą jeste i ukrywać tu nie ma czego, jeno nadmienić wypada, iż jako do kupy gorskiej tako i do szanowanego wielce Forum Muratorum czczo lubo bałwochwałczo żem się nie przyłączył. O czym świadczyć może projektum moje fatum nawiedzone, ale o tem później.A to li białogłowy uspokoić chcę co to działaniem ubocznym kobierzec tu nie stanie, jako i mężów ich, zacz w stanie zacnem żyjem z Panią Moją takoż i o matrymonium się nie ubiegam jako niektóre O Mało Co Kasztelanki lubo O Mało Co Kasztelany.Mowę Staropolską w szacunku staram się zachować, przeto nie dla zabawy jeno dla odpoczynku waszego, od trosk Waszech wielkich, a i by moje nie tak hardą core miały. Takoż i licencyi wierny będę na kartach kroniki mojej, a i comentarium Waszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 01.10.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Miód na moje skołatane serce lejecie Jędrzeju herbu Trach w Nawiasiech poezyją Wiekowego Matrymoniu Dobrego gdzieniegdzie cytując. Czyżbyście takoż w Pana co go Obieżyświatem zwą Anglijczycy zwłasza, co to rodu starożytnego i wielce zacnego był, w poważaniu znacznym mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.10.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Czytając popadam w kompleksy Czekam na cd i obrazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.10.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Jedno jest pewne : DZBAN PRZEDNIEGO MIODU KROYENIE SŁUSZNIE SIĘ NALEŻY !J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 01.10.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Zgadzam się z wszytkimi. Twój dziennik po prostu dech zapiera, wobec czego miód byłby tu nie od rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts