kroyena 23.11.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Nieopatrzne declarum poczyniłem Cristobaldowi Walecznemu, iż starania czynił będę co praw wszelakich nawet rodzinie fenickiej dotrzymywał będę.Takoż i wyzerunku Znaku Zawłaszczonego nie czyniłem bom jeno źródła lex autorum chronione widział.Tyleż i dumam wielce o godności mojej, jeno umyśliłem co by te kroje śliczne białe na polu czerwonym o mruchliwość przysposobić. Co by wartość onych w boju podkreślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 23.11.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Natenczas jak nic inszy wynalazek, elektrownium wiatrowum, czy-li jakoś podobnie, przez wtajemniczonych zwany, przypominać ów herb będzie! Pomysł, tuszę, przedni. Wszelako ja Waszmości w onym nie pomogę, jako że warsztat u mnie zbyt skąpo w takowe narzędzia wyposażon jest, cobym ruchome konterfekta wyrabiać umiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.11.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Mobilność owa wykazywana ma być nie w sposób stały jeno podrywać się ma do boju, jako i w pieśni pisane jest: "Do boju Polsko o,o!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 23.11.2004 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Ale w jakiej tonacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.11.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Zima idzie, pora bojom nieprzychylna, znaczy mol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 24.11.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 ura bura. i szlus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.11.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Hun jaki, albo Niemiec, nijak mowy jego nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 24.11.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 ura bura, bum cyk cyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.11.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Może Mongoł, albo inny Ordyniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 24.11.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 ura bura, bum cyk cyk, bum cyk cyk, bum i prosze nie obrażać mongołów odynców po lasach tez płoszyc zakazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.11.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 shago shlachetny to co ty robisz?Za przeproszemien Forum Muratorum Kopciucha ociotować mi chesz czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 24.11.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 kto to kopciuch i co to znaczy ociotować bo wątki pogumbilem?bum tralala chlupie fala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 24.11.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 tempus fugit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.11.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Kopciuch w lamusie siedzi pod kluczem. A oto klucz:http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=35269 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 24.11.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 No to i ja się wreszcie po tem Twojem ochędóstwie rozpatrzyłam Ale jazda! A najbardziej podobają mi się te rzesze zapłodnionych literacko i umysłowo czytelników! Krojena jak Ty masz taki wpływ na wszystkich, to Ci chyba sołtysować przyjdzie!!! Ściskam mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 26.11.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Miód szczery z ust Waszmości płynie, Mości Panie Kasztelanie, jako Aggi prawi. Takoż i ja rzekę, jako to nie spodziewałem się, iże po latach paru do onej staropolskiej mowy, niemal zapomnianej, którą żem się w korespondencyi z miłośnikami Ruchu Rycerskiego ongi posługiwał, jeszcze powrócę, a za Twoim to, Mistrzu, natchnieniem ziściło się przecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avocado 26.11.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Współczesny powiedziałby: lajtowo Nie wypada rzec inaczej, jeno żem w oczekiwaniu na kontynuacyję poczynań Waszmościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.11.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Oo! Kusiciele!Dzrewiej się piknie kasztele budowało. Na ziemi nadanej kamienia się nazwoziło, coby domostwo szlachetne na opoce stało i mury rozłu. Dzisiaj dworscy kwity kasztelanom okazywać każą i copochwila lexum straszą przez co z impetu walecznych wytrącają.Niechaj im się darzy za to luźny zwrot owy łaciński, jeno z a miast e wykaligrafowanym pośrodku.Takoż i bardziej zima na umyślaniu krotochwil z dworskimi i zabawach z towarzystwem na Forum Muratorum zejdzie niźli na stawbie słusznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 29.11.2004 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Oo! Kusiciele! Dzisiaj dworscy kwity kasztelanom okazywać każą i copochwila lexum straszą lexum laxigenum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 30.11.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 laxum Adżdżi, Italijskie imię jakie, laxum. Ciekawym jakie tortury planujesz sługom Electronusa w ogrodzie twoim.Czyzbyś planowała transformatum na pal nadziać?Słuszną torturą to się zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts