marcin0812 17.05.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Witam mam mały problem mam już zagęszczony piasek wyrównany i w sobotę mam zalewać niestety trochę popadało wszystko wyłożone folią i siatką i pod folię dostało się sporo wody piasek na ostatniej warstwię był trochę lipny taki mi przywieżli tzn mokry z grudami gliny i niestety ta woda pod folią nie wsiąka narazie czy przy takim stanie rzeczy tzn 2,3 cm wody można lać beton na podłogę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.05.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Betonu w wodę się nie leje. Na uplastyczniony grunt też nie. A jak się coś zagęści -przygotuje pod beton to się to zalewa a nie czaka na sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo004 17.05.2018 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Dokładnie nie wolno domieszkiwać wody. Po kilku godzinach tak ale lać nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin0812 18.05.2018 03:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Zgodzę się że w wodę nie należy lac ale jeszcze jest jeden dzień i poprawa pogody myślę że to wsiąknie a rozmieklo może 3 cm wierzchniej warstwy przy czym gliny tam jest z 10 % pod ta warstwa jest już czysty piasek i tak 2 metry w dół taki teren pod ławy mógłby być problem z rozmiekczonym gruntem ale pod podłogę co może się stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts