Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lepik na gor?co

jerzy33

Recommended Posts

Kupiłem trochę lepiku w pojemnikach 20kg.

Wykonawca zaczął się głowić jak by tu przewieźć beczkę do podgrzewania.

W końcu powiedział, że ma w beczkach 50 litrowych gotowy lepik którego używa do dachów. Lepik ten kupuje w beczkach 200l i przelewa - pewnie po uprzednim podgrzaniu - beczek 50litrowych.

Zaproponował że użyje swojego lepiku a ja mu odstąpię mój.

Ja chcę użyć tego lepiku do wykonania izolacji poziomej.

Ponieważ jestem z natury podejrzliwy to pytam was - czy powinienem się doszukiwać w tym jakichś kombinacji niekorzystnych dla mnie, czy też lepik to lepik nawet jak już był raz podgrzany. Bo chyba bez podgrzania nie da się go przelać do mniejszej beczki.

No właśnie

Ten mój pojemnik jest prawie cały wypełniony z meniskiem wklęsłym na srodku. Może w trakcie podgrzewania bulgocze i może się wylewać? Nie wiem.

Było to dla mnie o tyle podejrzane, że rozmowę tak prowadził aby wyszło że dopiero w trakcie niej wpadł na pomysł zamiany.

Ale mnie wyglądało że taki pomysł miał już wcześniej, bo zanim zaczęliśmy rozmawiać, chciał obejrzeć mój lepik. Ciekawe.

Tak - budowa to nie tylko duże ale i małe dylematy.

Jestem człowiekiem bezpośrednim i po prostu zapytałem go dlaczego się nie da.

Powiedział, że pojemnik za mały i wykipi. To by się zgadzało.

Ponieważ odpowiedział mi bez chwili zastanowienia jestem skłonny mu uwierzyć.

Niezależnie od tego pojemniki nie mają dna - ale tego żaden z nas wcześniej nie zauważył.

Ale dobrze, niech wie że jest kontrolowany.