Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gaz czy pompa ciepła

robos2234

Recommended Posts

Trochę chyba zaniżyłeś. ok 20-22gr dotego jeszcze sprawnosć. plus prądu i przegląd. Prąd pewnie z 50-70zł na sezon przegląd koło 200zł

Ty dostajesz faktury, czy ja ??

Uwielbiam, jak ludzie majacy marne pojecie o temacie wtracaja sie do dyskusji.....

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ty dostajesz faktury, czy ja ??

Uwielbiam, jak ludzie majacy marne pojecie o temacie wtracaja sie do dyskusji.....

To co masz na tej fakturze. Ile za m3 z wszystkimi opłatami.

I będę się wtrącał bo widzę że człowiek naganiasz na gaz zamiast przestawić rzetelnie sytuacje.

Edytowane przez kulibob

To co masz na tej fakturze. Ile za m3 z wszystkimi opłatami.

I będę się wtrącał bo widzę że człowiek naganiasz na gaz zamiast przestawić rzetelnie sytuacje.

Ja naganiam ? Chlopie, wyjdź, idź węgla do kotla nasyp. Moze ochloniesz....

Mnie jest wszystko jedno, co zalozyciel watku wybierze, byle nie mialo komina, ktorym caly ten syf z wegla ucieka.

Ile zużywam/placę rocznie podaje w watku o gazie, jesteś ciekaw, to sobie sprawdź

Poki co podaje koledze z okolic, ile kosztuje 1kWh z uwzglednieniem wszystkich oplat.

Ale oczywiscie, Ty na cenach gazu sie znasz lepiej ....

Edytowane przez fotohobby

Za 6 tyś to kocioł Mercedes . Podobnie naprawy nie walnie sprężarka kosztująca pewnie z 2-3 tyś. Gaz który co chwilę wycofują i drożeje z 20zł na 300 zł w 2 lata ( chyba ostatnio R-407 C) .Na ten w pompach jest już wyrok. Może być sytuacja że już za 5 lat poważna naprawa będzie nieopłacalna. Czego nikomu nie życzę.

patrząc na logikę kocioł wymienisz za 6 tys. a pompę to już raczej nie

Tak naprawdę to wpierw będziesz chciał kocioł naprawić, pompę podobnie. Pompy ma pewno wymieniać nie będę, jak już to sprężarkę.

Edytowane przez Tomaszs131

Tak naprawdę to kocioł wpierw będziesz chciał naprawić kocioł, pompę podobnie. Pompy ma pewno wymieniać nie będę, jak już to sprężarkę.

u Ciebie gruntowa z tego co widzę wiec tutaj prawdopodobieństwo wytrzymałości pompy znacznie dłuższe niż powietrznej i prostsza konstrukcja

Ja naganiam ? Chlopie, wyjdź, idź węgla do kotla nasyp. Moze ochloniesz....

Mnie jest wszystko jedno, co zalozyciel watku wybierze, byle nie mialo komina, ktorym caly ten syf z wegla ucieka.

Ile zużywam/placę rocznie podaje w watku o gazie, jesteś ciekaw, to sobie sprawdź

Poki co podaje koledze z okolic, ile kosztuje 1kWh z uwzglednieniem wszystkich oplat.

Ale oczywiscie, Ty na cenach gazu sie znasz lepiej ....

Ile za m3 z opłatami i zobaczymy czy wyjdzie Ci 23gr z przeglądem i pradem.

Po co mam sypac wegiel latem ?

Gość Arturo72
Za 6 tyś to kocioł Mercedes . Podobnie naprawy nie walnie sprężarka kosztująca pewnie z 2-3 tyś. Gaz który co chwilę wycofują i drożeje z 20zł na 300 zł w 2 lata ( chyba ostatnio R-407 C) .Na ten w pompach jest już wyrok. Może być sytuacja że już za 5 lat poważna naprawa będzie nieopłacalna. Czego nikomu nie życzę.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?192315-Panasonic-Aquarea&p=7666978&viewfull=1#post7666978