maken30 19.05.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Witam, będę wdzięczny za informacje czy pęknięcia pustaka ceramicznego mogą mieć wpływ na konstrukcję budynku. Budujemy dom jednorodzinny, za namową naszego murarza zdecydowaliśmy się na pustak ceramiczny Owczary Diament 25 P+W. Pustak reklamowany jako najcieplejszy Byłem bardzo zdziwiony podczas wizyty na placu budowy, gdy zobaczyłem duże pęknięcia pionowe pustaka w już wymurowanych ścianach. Po mojej uwadze murarz stwierdził że taki materiał dostał do budowy I faktycznie oglądając dostarczone palety ponad 50% pustaków na palecie ma duże pęknięcia pionowe bądź pajęczynki. Złożyliśmy reklamację przyjechał pan porobił zdjęcia i czekamy na odpowiedź. Tymczasem zastanawiam się czy takie pęknięcia mogą mi w przyszłości sprawić jakieś problemy - pęknięcia tynku, wybrzuszenia ocieplenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts