ArturKolski 20.05.2018 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 (edytowane) Witam, planuję skuć na ścianach część tynku cementowo-wapiennego tam gdzie słabo się trzyma i położyć tynk Dolina Nidy.Moje pytanie czy mogę na całość kłaść tynk czy powstałe dziury muszę wyrównać inną zaprawą ? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc Edytowane 21 Czerwca 2018 przez ArturKolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturKolski 21.06.2018 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Ktoś mógł by pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 21.06.2018 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 A jakie to są grubości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturKolski 21.06.2018 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 (edytowane) A jakie to są grubości? Maksymalnie ~ 2 cm, z nałożonym tynkiem w tym miejscu nie powinno być więcej niż 3,5cm Edytowane 21 Czerwca 2018 przez ArturKolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturKolski 24.06.2018 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 @ag2a możesz coś podpowiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.06.2018 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Nie lepiej to połatać tynkiem cementowo wapiennym skoro takiego część zostawiasz? Nie wiem jak Nidy , bo takim nie robiłem, ale np Knaufa trzyma się ściany jak gipsowy a takie grubości mu nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturKolski 24.06.2018 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Nie lepiej to połatać tynkiem cementowo wapiennym skoro takiego część zostawiasz? Nie wiem jak Nidy , bo takim nie robiłem, ale np Knaufa trzyma się ściany jak gipsowy a takie grubości mu nie przeszkadzają. Tylko to chyba podwójna praca bo najpierw łatanie c-w, a na to Dolina Nidy? Chyba, że chodzi Ci o położenie na całość c-w ? Wolał bym wykorzystać gipsowy bo będzie na gładko bez gładzi, robiłem tak w innym pomieszczeniu tylko Diamantem i nie było źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturKolski 26.06.2018 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Jakieś zdania w temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 27.06.2018 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Najlepiej sprawuje się metodą mokre na mokre. Czyli zarzucasz dziury i odczekujesz ok godz i potem robisz na całości. Pamiętaj o jednym by dobrze związały się dwie warstwy czyli stary tynk z nowym posmaruj betokontaktem. Natomiast jeśli nie skujesz całego tynku to istnieje taka możliwość że tynk z tynkiem się połączy ale stary tynk "odklei" się od ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturKolski 28.07.2018 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Zabrałem się za tynkowanie i okazało się, że Zeta jest w obróbce dużo gorsza od Diamanta, przynajmniej tak mi się wydaje. Nigdzie w karcie nie znalazłem informacji ile wody jest zalecane do użycia na jeden worek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 28.07.2018 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Nigdzie w karcie nie znalazłem informacji ile wody jest zalecane do użycia na jeden worek ? Sprawdź na worku. Jeszcze 2 lata temu podawali. O ile mnie pamięć nie myli, to poniżej 15 litrów. A np beta, ma ponad 20 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturKolski 28.07.2018 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Sprawdź na worku. Jeszcze 2 lata temu podawali. O ile mnie pamięć nie myli, to poniżej 15 litrów. A np beta, ma ponad 20 litrów. Niestety nigdzie nie znalazłem takiej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts