Berylo 21.05.2018 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Cześć wszystkim, Potrzebuję waszej rady. Mam do wykonania malutki ogródek w którym chcę zastosować żwir oraz płyty gresowe. Jestem amatorem jeśli chodzi o sprawy budowlane ale zależy mi by go wykonać samemu. Oto poglądowy projekt: Chciałbym to zrobić tak: 1) Pod płytkami kopię dziurę na około 10-15cm. 2) Pod resztą obszaru zasypanego żwirem kopię dziurę na około 5cm 3) Wykładam pod wszystkim geowłókninę 4) Zasypuję głębszą dziurę grysem 16-32 5) W tym momencie mam jeden poziom, zasypuję wszystko grysem 2-8 6) układam płytki gresowe (4cm grubosci) do poziomu trawa +1cm 7) rozcinam geowłókninę i sadzę roślinki wysypuję do poziomu trawy jakimś ozdobnym żwirem Czy moja strategia jest w porządku? Nic nie zagęszczam. Ziemię mam niezbyt żyzną, więc pod roślinami prawdopodobnie też wykopię dziurę i zasypie jakąś dobrą ziemią. Ma to sens? Czy w miejscach w których nie będzie płytek a jednak będzie się chodzić też robić dodatkową podsypkę? (Np między drzewkami na projekcie) Chcę kupić około pół tony grubszego żwirku i pół tony drobnego. Ozdobny kupię w jakieś castoramie na worki. DObry pomysł? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts