dzikusisko 22.05.2018 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 (edytowane) Witam Jedyne co odnalazłem w tej kwestii to rozporządzenie z 2002 roku. Dopuszcza się prowadzenie przewodów elektrycznychwtynkowych, pod warunkiem pokrycia ich warstwą tynku o grubości co najmniej 5 mm tu link do rozporządzenia:http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20020750690 Czy jest coś bardziej aktualnego?? Mój tynkarz wciska mi kit że od tego roku obowiązuje grubość 20mm... Kierownik na jego poprzedniej budowie mu tak powiedział. Oraz że jest NAKAZ bruzdowania przewodów... TO JEST JEGO WYJAŚNIENIE DLACZEGO PO JEGO ROBOCIE WYSTAJĄ MI PRZEWODY ELEKTRYCZNE. GRUBOŚĆ TYNKU W NIEKTÓRYCH MIEJSCACH PO PROSTU JEST PONIŻEJ 10MM... Potrzebuję podważyć to co mówi, informacje od jego rzekomego kierownika. Edytowane 22 Maja 2018 przez dzikusisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 22.05.2018 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Rozporządzenie od tamtej pory było wiele razy zmieniane, więc musisz sprawdzić w aktualnej wersji. Ale nie kojarzę aby w tej kwestii coś się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikusisko 22.05.2018 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 (edytowane) OK, dzięki za radę Tak zrobiłem przeczesałem wszystkie rozporządzenia które zmieniały rozporządzenie z 2002 roku które zacytowałem... zero zmian odnośnie tego podpunktu czyli ono dalej obowiązuje, a tynkarze ewidentnie w pokera grać nie umieją bo ich blef sprawdzę ;] Edytowane 22 Maja 2018 przez dzikusisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 22.05.2018 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Mój tynkarz wciska mi kit że od tego roku obowiązuje grubość 20mm... Kierownik na jego poprzedniej budowie mu tak powiedział. Oraz że jest NAKAZ bruzdowania przewodów... Czytaj moją sygnaturę, to się dowiesz, kim są ci panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 23.05.2018 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 elapiotr jak powinno się kłaść kable w domu z porothermu na ścianie czy kuc rowki ? tynkarze od tynku gipsowego mówią żeby kuć rowki jak Ty robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 23.05.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 elapiotr jak powinno się kłaść kable w domu z porothermu na ścianie czy kuc rowki ? tynkarze od tynku gipsowego mówią żeby kuć rowki jak Ty robisz ? On nie robi. Budowę widział z poziomu programu komputerowego do projektowania. Lubi tylko pouczać innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.05.2018 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 elapiotr jak powinno się kłaść kable w domu z porothermu na ścianie czy kuc rowki ? tynkarze od tynku gipsowego mówią żeby kuć rowki jak Ty robisz ? Posiadam bruzdownicę BOSCH, nie ma problemu z wykonaniem odpowiednich bruzd, jak i otworów na puszki fi 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 23.05.2018 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 ok to jak się powinno robić bruzdy czy kłaść na ścianie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.05.2018 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 ok to jak się powinno robić bruzdy czy kłaść na ścianie ? To zależy od samego tynku i kładzionej warstwy na ściany. W przypadku porothermu przeważnie bruzdowałem. Niektórzy wykuwają powierzchnię w miejscach łączenia "bloczków", by następnie przeciągać pojedyncze przewody przez ich otwory. Nie potrzeba wówczas gipsu, chociaż niektórzy, jak brencik, ładują piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts