Taj 22.05.2018 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Witajcie. Mam dwa pytania. 1. Posiadam zardzewiały stelaż pod stół. Chcę go oczyścić. Jakimi środkami/materiałami to zrobić nie posiadając żadnych specyficznych narzędzi? 2. Czym zabezpieczyć oczyszczony metal, aby nie rdzewiał? 3. Jakie wybrać drewno, z którego uciąć blat, aby stół mógł stać na świeżym powietrzu bez potrzeby zakrywania. Czym impregnujecie?Ewentualnie jesli ktoś z Was zna patent na zakrycie stołu chroniąc przed deszczem, ale żeby nie pojawiła się pleśń może się podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.05.2018 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 1. Szczotka druciana, mały młotek , papier ścierny.2. Farbą, szczególnie o pewnej strukturze przeznaczonej na elementy zardzewiałe(mat, młotkowy, stare złoto wszelkiego rodzaju przecierki)3. Dobre drewno to akacja, albo jakieś egzotyczne. Można zastosować dąb lub buk. Odradzam iglaste bo mało trwałe, i zawsze posiada żywicę może plamić.Sam osobiście impregnuję olejem do mebli tarasowych - pojawiło się kilka bardzo fajnych produktów w przystępnej cenie w marketach budowlanych - dobrać kolor i do dzieła. Potem można przetrzeć woskiem do mebli i wypolerowaćJak chronić przed deszczem i słońcem najlepiej zadaszeniem, gdy go nie ma matą ratanową i grubą folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taj 22.05.2018 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Konkretne porady. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolapsa 26.07.2018 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Bardzo przydatne informacje, sama stosowałam u siebie podobne metody, jeśli chodzi o metal, ale nie wiedziałam że akacja jest dobrym materiałem do wykonania mebli tarasowych. Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts