ArekKop 22.05.2018 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Witam, przed położeniem zaprawy klejowej do płytek (mała powierzchnia) chciałem zagruntować ścianę i chyba przeholowałem z unigruntem (emulsja - bez rozrabiania z wodą). Po wyschnięciu widać połysk . Jedni piszą, że spoko, że to znaczy, że grunt dobrze związał inni, że natychmiast trzeba szlifować ścianę. Teoretycznie unigrunt to grunt pod zaprawy właśnie a nie pod farby. Pytanie - czy zparawa dobrze zwiąże na takiej szklistej powłoce gruntu? Jeśli nie to jak to ratować? Szlifowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 22.05.2018 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 przeczytaj co pisze na kleju, na pył chcesz kłaśc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.05.2018 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Witam, przed położeniem zaprawy klejowej do płytek (mała powierzchnia) chciałem zagruntować ścianę i chyba przeholowałem z unigruntem (emulsja - bez rozrabiania z wodą). Po wyschnięciu widać połysk . Jedni piszą, że spoko, że to znaczy, że grunt dobrze związał inni, że natychmiast trzeba szlifować ścianę. Teoretycznie unigrunt to grunt pod zaprawy właśnie a nie pod farby. Pytanie - czy zparawa dobrze zwiąże na takiej szklistej powłoce gruntu? Jeśli nie to jak to ratować? Szlifowanie? Szanowny Panie, Przed zastosowaniem produktu warto zapoznać się z informacjami podanymi przez producenta. Proponuję aplikację zaprawy na niewielkim fragmencie podłoża, a następnie sprawdzenie czy dobrze trzyma się ona powierzchni. Jeśli występować będą problemy z przyczepnością zaprawy, to warto przeszlifować delikatnie ścianę i dokładnie ją odpylić. Warto również kierować się zaleceniami producenta zaprawy, które powinny być umieszczone na opakowaniu wyrobu bądź w jego karcie technicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts