daniel.w 27.02.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Obliczyłem, że gdy góra belki na 225cm, to dół 211cm i okap schodzi na 197cm (21st). Chodzi mi też, żeby słońce nie wchodziło za głęboko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.02.2019 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Ja nie piszę od tak sobie bo wiem i mam przykład Jak budowałem u siebie gril i pieco-kominek to też myślałem że 2,20 to zbyt dużo. Potem postanowiłem że będzie 2.0 i na tym się zakończyło przyszły rynny i pozostało tyle co widać. Napiszę szczerze , miało nie być zbyt słonecznie, nie wiać , przytulnie - tak jest ale - to trochę kłopotliwe jak jest ktoś wyższy ode mnie. U mnie łatwo to poprawić - i zapewne to zrobię będzie kosztowało mnie trochę pracy bo podwyższę o jeden rząd dachówki i przerobię - sam zrobiłem więc wiem co i jak - wiem że się da. Zabrać mi się do tego nie chce ale kiedyś się zmuszę , gdybym posłuchał siebie wcześniej miałbym z głowy. 2.20 to rozsądne rozwiązanie - 2 to minimum którego przekraczać nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 28.02.2019 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Dzięki, przemyślę, bo trzyma mnie okap dachu domu, czyli im wyżej belki tym bardziej płaski dach. Obecnie wychodzi mi kąt 21' ale okap jw. na 197cm. A możesz obliczyć/zmierzyć ile wnoszą u ciebie kąty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.02.2019 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Dzięki, przemyślę, bo trzyma mnie okap dachu domu, czyli im wyżej belki tym bardziej płaski dach. Obecnie wychodzi mi kąt 21' ale okap jw. na 197cm. A możesz obliczyć/zmierzyć ile wnoszą u ciebie kąty? mogę Kąt dachu 31,*(pomiar elektroniczny podczas układania paneli ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 28.02.2019 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Hmmm, gdybym dał belkę na 220cm, to kąt dachu byłby wtedy 10' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 03.03.2019 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 A "gont" typu Struktonit? Można go położyć bezpośrednio na deskowaniu i membramie (papie)? I jak z kryciem grzbietów -mozna to wyginać, załamywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 07.03.2019 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 (edytowane) Ma ktoś może pomysł na pokrycie dachu altanki.gont- tani nie jest plus deskowanieblacha - pewnie zdechnę z gorąca w lecie jak blacha się nagrzejedachówka - skłaniam się ku niejCeny na szybko G 20 B 25 D 30Krokiew 7,5x14 zawsze mogę zwiększyć.W przyszłości pewnie panele na altance aby wykorzystać przestrzeń.Pracy nie liczymy bo własna w ramch hobby i walki z nuda;) Edytowane 7 Marca 2019 przez tkaczor123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.03.2019 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Dachówka ładna jeśli jest na domu będzie pasować. Pod blachą nie będzie gorąco przy pełnym deskowaniu. Jeśli planujesz tam panele z dachówką będzie trudniejszy montaż... ale możliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 12.03.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 Wybór padł jednak na gont. Panele w przyszłości zakryły by i tak dachówkę.Dajecie dodatkowo papę między deskowanie a gont czy mija się to z celem?.Myślałem aby wykorzystać boazerie jako deskowanie(ładnie będzie wyglądać od spodu).W LM jest promocja po 17 lub 24 za m2 czyli w granicy ceny osb.Krokwy co 70cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts