8pit 24.05.2018 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Jak było u Was? Po jakim czasie obciążaliście płytę fundamentową po wylaniu?U mnie po 3 dniach od wylania (jest dość ciepło, beton polewany 3-4 dziennie) ułożyli 7 palet z bloczkami i ceramiką. To nie jest za szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 24.05.2018 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 hmm jak beton był C20/25 zgodnie z przykazaniami to raczej nic nie powinno sie stac choć im dłużej to tym lepiej, np bliżej tygodnia, a chodzi tu głownie o rysy, a pielegnacje betonu to tak aby beton najlepiej dojrzewał czyli nabierał wytrzymalosci to pielegnowac beton z kilka tygodni .. nawet do 28 dni w zależności od warunków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
8pit 24.05.2018 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 no wlasnie b25. Palety stoją od rana i na razie nic nie widać... oby tak dalej:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrus_pan16 24.05.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 2 dni po wylaniu stropu wrzuciłem 10 palet Silki. Nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 24.05.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 2 dni po wylaniu stropu wrzuciłem 10 palet Silki. Nic się nie stało. No ja też wrzuciłem ... wyszło dopiero po pół roku, pęknięcie jedno jedyne tam gdzie stały palety. Trzeba pamiętać o nacisku na m2, stawiasz paletę silikatu o wadze 1,3 t na właśnie 1 m2, żeby zachować obciążenie równomierne to powinieneś zrobić odstęp pomiędzy paletami ten 1 metr. To tak w kwestii stropu, ale płyta powinna być znacznie wytrzymalsza ... pod warunkiem że beton nie jest mięciutki. Teraz już bym nie wrzucił nic ciężkiego w czasie krótszym niż powiedzmy 14 dni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 25.05.2018 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 2 dni po wylaniu stropu wrzuciłem 10 palet Silki. Nic się nie stało. 2 dni po wylaniu stropu? Na strop w deskowaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts