fredi07 24.05.2018 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Wraca do mody to co sprawdzone przez wieki i bardzo dobrze. Drewno pracuje tylko w szerokości i deski czy parkiet w cegiełkę to zamknięcie tafli podłogi w dwie ściany. Zawsze jest ryzyko, że wyłódkuje lub wyskoczą kolosalne szpary. Przy jodełce klasycznej lub po przekątnej naprężenia w drewnie rozkładają się. Parkiety układam od 1988 r i ostatnio miałem taką miłą realizację. Prawie 80 m2 klasycznej jodełki z klepki dębowej 70x500x22 mm. Jak sam nie mam czasu i prace wykonują pracownicy to tą realizację od A do Z zrobiłem sam. Ambicja nie pozwoliła by w nowym mieszkaniu syna pracownicy parkiet zakładali. (Mam dobrych parkieciarzy i zrobili by nie gorzej ale jest to ale, każdy rodzic zrozumie.) Postaram się wrzucić fotki ale to muszę się zdać na synów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/238761-parkiet-klasyczny-w-jode%C5%82k%C4%99-reinkarnacja/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts