echo 03.10.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 W naszym projekcie salon miał 25 m2, ale zdecydowaliśmy się przesunąć ścianę o 1 m i teraz ma 31 m2.. Jest to jedno pomieszczenie (salon z jadalnią) przylegające do kuchni (docelowo oddzielonej drzwiami przesuwnymi) o pow. 8 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedi 04.10.2004 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Ja mam 47m2, salon połączony z jadalnią i otwarty na kuchnię 12m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 04.10.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 salon 40 m2 + jadalnia 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 04.10.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 U mnie salon + jadalnia ma ok 37m2 ( 24,x + 12,x) do tego kuchnia częściowo otwarta 10,6m2. Wcale nie za dużo - wręcz przeciwnie widzę już, że wypoczynek i stół będą musiały być raczej małogabarytowe by zachować choć trochę przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 04.10.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Moj salon w przyszlym domu około 40 m2 - w jednej czesci - wszystko do wypoczynku ,w drugiej - stol z krzeslami .Teraz mam salon 26 m2 - nie zmiescilby sie juz w nim stol z krzeslami .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.10.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Myślę, że nie ma co przesadzać z metrażem salonu bo nie będzie w nim przytulnie i trzeba będzie do siebie krzyczeć. Zależy też, kto jaki tryb życia prowadzi - częste zapraszanie znajomych/rodziny czy nie. I jak często taki duży jadalniany stół będzie używany? Budować i grzać dla dużego stołu - toż to marnotrastwo. Ja teraz mieszkam w 40 m2. Tylko, że wchodzi na to pokój (spory), kuchnia (duża), łazienka, przedpokój (duży, z kącikiem komputerowym) i garderoba i ciasno bynajmniej nie jest dla 3 osób i dużego psa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 04.10.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Myślę, że nie ma co przesadzać z metrażem salonu bo nie będzie w nim przytulnie i trzeba będzie do siebie krzyczeć. quote] Nic bardziej mylnego - bledne jest myslenie ze im mniejsze tym bardziej przytulne. Czesto zdarza sie ze w duzym pomieszczeniu jest bardziej przytulnie niz w malym. Ale zdarza sie tez odwrotnie. A to dlatego, ze czy przytulnie czy nie - to zalezy bardziej od kolorystyki, uzytych materialow, wyposazenia wnetrza,dodatkow ..... No i jakie duze to rzecz gustu - dla mnie np. byloby ciasno w 40m2 w 3 osoby ale dla kogos innego moze byc ok. A z tym krzyczeniem to tez przesada pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.10.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Wiadomo, że więcej to na ogół lepiej i jeśli kogoś stać na budowę i utrzymanie dużego domu to nie ma problemu. Życie to jednak na ogół zgniły kompromis . Warto nie przesadzić żeby potem nie siedzieć w dużym ale np. nie dość ogrzanym, ze względu na oszczędności, pomieszczeniu. Duży salon może też odebrac powierzchnię innym pomieszczeniom lub w ogóle je "wchłonąć", co zależy oczywiście od projektu. Ja akurat mogłem mieć salon 40 m2 ale zdecydowałem się na pozostawinie odrębnego gabinetu, z którego mogłem zrezygnować nie budując ściany między gabinetem a salonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 04.10.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Rozważalismy różne projekty: z osobnymi jadalniami, z aneksami jadalnymi i ze stołem w pokoju dziennym, wszystkie warianty były dopuszczalne, tylko warunek był jeden - rozłożenie stołu z okazji przyjścia gości nie może powodować konieczności przemeblowywania salonu, a tym bardziej wyniesienia połowy mebli, tak jak obecnie mamy w mieszkaniu . Ostatecznie mamy kuchnię (11 m2) połączoną przez jadalnią też (11m2) z pokojem dziennym 35 m2. Jesteśmy na etapie wykończeniówki i ta przestrzeń, która kiedyś była dla nas ogromna, teraz wydaje się być w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 04.10.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 u mnie -ok. 39 m2 połaczone z półotwartą kuchnio-jadalnią -17 m2. Nie będzie to w cale duzo bo na tych 39 m2 musi się zmieścic komunikacja -wejscie z wiatrolapu, przejscie do kuchni i jadalni, przejscie do lazienki, schody na poddasze -jakies lekkie azurowe, niemlaze centrlanie poloozny komin-kominek z obudowa ktory tez sporo miejsca zajmie, gdybym miala taka mozliwosc jeszcze troche "rozciagnelabym" dom coby miec wiecej meijsca w salonie, bedzie ok, ale tak na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 04.10.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Mój przyszły salon nie ma zamkniętej przestrzeni - jest połączony z jadalnią oraz kuchnią z szerokim przejściem .Jego metraż to około 30 + 12+ 10 ....bez kuchni .Kuchnię jednak będę mogła zamknąć w razie takiej potrzeby drzwiami , które będą ukryte wewnątrz ściany – przesuwane .Łączy się również z hollem – ogólnie jest integralny z całym domem .Zależało mi by stworzyć dom otwarty , jednak z zapewnieniem choć minimalnej intymności domownikom . Dlatego też , salon pomimo jego otwarcia na kuchnię – nie zmusza do oglądania przez gości brudnych naczyń w zlewie , czy gotującego się obiadu .Ściana z kominkiem jest dzielnikiem . A duże okna tarasowe mają łączyć wnętrze z ogrodem .Mam nadzieję , że spełni moje oczekiwania .Pozdrawiam słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HALNY 04.10.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Ja mam salon 32 m2, przechodzšcy w jadalnię 15 m2 a nastepnie z lewej strony w taras (70 m2) a z prawej w kuchnię 22 m2. Fajnie, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuana 04.10.2004 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Halny, ano fajnie, gorzej tylko, chociaż raz w tygodniu porządnie taką powierzchnię odkurzyć i umyc w każdym kącie, chociaż mopem, a przy takiej powierzchni to już zadyszki można dostać............................wiem coś o tym, bo ja tez za jednym razem muszę machnąć ponad 100 m kw - a to jest tylko salon, kuchnia i hol życzę, więc wszystkim salonowym, miłego machania mopem i jakoś lepiej mi się na duszy zrobiło kiedy się okazało, że w tej cotygodniowej zadyszce nie będę osamotniona (albo i częściej, bo w kuchni częściej się odkurza i myje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 04.10.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 35m2 z jadalnia to mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 05.10.2004 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 28 m2 z jadalnią....mały i słodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARETE 05.10.2004 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 30 m kw. (otwarty na kuchnię i hol). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 06.10.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Myślę, że nie ma co przesadzać z metrażem salonu bo nie będzie w nim przytulnie i trzeba będzie do siebie krzyczeć. Zależy też, kto jaki tryb życia prowadzi - częste zapraszanie znajomych/rodziny czy nie. I jak często taki duży jadalniany stół będzie używany? Budować i grzać dla dużego stołu - toż to marnotrastwo. Ja teraz mieszkam w 40 m2. Tylko, że wchodzi na to pokój (spory), kuchnia (duża), łazienka, przedpokój (duży, z kącikiem komputerowym) i garderoba i ciasno bynajmniej nie jest dla 3 osób i dużego psa . ckwadrat, z tym krzykiem troszke przesadziles zauwaz, ze salon o pow. ponad 40 m2 bedzie tylko o 1.5 m dluzszy i szerszy od Twojego ... to chyba niewiele dla fali glosowej ? "Duzy stol jadalniany" .. na 4 osoby czy moze az na szesc ? - tez nie za bardzo przekonuja mnie Twoje argumenty o marnotrastwie. Przytulnosc pomieszczen raczej ocenialbym atrakcyjnoscia przytulanek a nie iloscia metrow kwadratowych . Ale wracajac do adremu U mnie salon ma "tylko" 31 m2, dlatego bedzie otwarty na jadalnie (17m2) i kuchnie (16m2)- z malymi sciankami dzialowymi. Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 12.10.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Magdzia, jak zawsze można na Ciebie liczyć !!! A mam takie pytanie do Ciebie, odbiegając nieco od tematu, ale nadal pozostając przy temacie salonowym; czy ten komplet skórzany Swarzędza, o którym pisałaś, można gdzieś zobaczyć w necie? ja szukam, szukam skórzanego kompletu do salonu i coś znaleźć nie mogę; chodzi mi o coś delikatnego, klasyczny wzór. yuana - długo mi zeszło, ale nigdzie nie mogłam znaleźć. Nie wiem, czy ten wzór można określić jako klasyczny... wyglądają one PODOBNIE, mają bardziej proste nóżki, nie tak dekoracyjne. A tak w ogóle, to znalazłam je na stronie joyrada oglądając jego piękny dom, nie wiem, jaka to firma. Kolor chyba taki sam. http://foto.onet.pl/upload/13/97/_279882_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaj 13.10.2004 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Salon w którym ma się zmieścić stól na 6 osób i kącik wypoczynkowy powinien mieć powyżej 30 m^2. W domach z kostki nie było pomieszczeń łączonych typu salon z jadalnią, ale pokój stołowy. Takowy jest u moich rodziców- 25m^2 i tam znajduje się stół dwie komody i witryna i nijak już nie zmieści się wypoczynek. W moim nowym domku 40 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 MÓJ SALON MA 57M2.BEDZĄ W NIM KOMINEK / DOŚĆ DUZA OBUDOWA/, AKWARIUM, KPL WYPOCZYNKOWY, STÓŁ + KRZESŁA NO I SPRZĘ RTV ORAZ POTĘŻNA CHOINKA W GRUDNIU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts