marcenka 18.10.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 MOJ SALON TO OK. 35M WRAZ Z JADALNIA ORAZ 15M OTWARTA KUCHNIA . RAZEM 50M- WYSTARCZY DO SPRZATANIA / NIE CHCE JAK MOJA ZNAJOMA - 2 X WIEKSZY METRAZ , SPEDZAC WEEKENDÓW NA SPRZATANIE/ JEDEN DZIEN MOGE POSWIECIC , ALE DRUGI- KINO, ZNAJOMI, ROWERKI I W OGÓLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 23.10.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2004 Byłam w świezutkim za minutę do zamieszkania domu znajomych - pusty salon 28 m2 był przestronny aż za dość.Po wstawieniu : stojącego zegara narożnego ok.1 m komody typu pod TV podwójnej witryny ok.1,5 m komody stołu + 4 krzesła ( przy czym meble raczej smukłe) zrobiło się w sam raz.Po wstawieniu skromnego wypoczynku robi się tłok jak w blokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 24.10.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Yuana napisała, przepraszam, że sie odnoszę do pytania skierowanego nie do mnie, ale może skorzystasz lub kto inny... A mam takie pytanie do Ciebie, odbiegając nieco od tematu, ale nadal pozostając przy temacie salonowym; czy ten komplet skórzany Swarzędza, o którym pisałaś, można gdzieś zobaczyć w necie? ja szukam, szukam skórzanego kompletu do salonu i coś znaleźć nie mogę; chodzi mi o coś delikatnego, klasyczny wzór.Witaj, poszukaj może mebli Meblomak - Meblomak.com.pl Kupiliśmy z 5 lat temu sofkę i fotel. Cena byla calkiem przystępna,sprawują się dobrze, acha i jeszcze male oszustwo - boki i tył nie są ze skóry, a reszta, czyli siedzisko, podlokietniki i oparcia tak. Tyle, ze tego nie zauważysz a ceną calkiem ok byla wtedy, nie wiem, jak dziś. W wawie poszukaj w salonach Eko meble (mebel?)sprawdzilem: http://www.meblomak.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks63 25.10.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Mam salon 33m2 otwarty na przedpokój, co w sumie daje około 45m2 Kuchnia nie jest otwarta na salon tylko na pokój dzienny. Uważam, że salon to salon i widok kuchni jakoś mi nie pasuje. Nawiasem mówiąc 33m2 to stanowczo za mało na salon gdyby nie to otwarcie na przedpokój byłoby ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 26.10.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 W bloku mam teraz 22 m2 i powiem szczerze, że nie rozumiem ludzi, którzy budują upragniony dom z salonem poniżej 30 m2. Mniej niż 25 m2 to już ... przepraszam za szczerość . W ponoć najpiękniejszych projektach Muratora (ostatni katalog) widziałem domy o pow. powyżej 140 m2, w których salon miał niespełna 21-25 m2. Wybaczcie, ale dla mnie to jakaś paranoja ! W parterowym domku o pow. ok. 125 m2 można spokojnie "wykroić" salon ponad 30 m2 i ładne sypialnie po 12 - 15 m2. Tutaj widać jak wiele zależy od myślenia architekta. Kiedy przeglądam projekty, na razie dla przyjemności, najpierw zwracam uwagę na bryłę, następnie zaglądam w rzuty i pierwsze spojrzenie kieruję na wielkość salonu. Jeśli jest odpowiednio duży, patrzę czy nie ma "tramwajowatego" kształtu. Dopiero po tym zaczynam analizować dalsze szczegóły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 26.10.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Tak nie można mówić, bo wielkość pomieszczeń powinna być dostosowana do ich przeznaczenia. W moim domu salon jest duży, bo tam ma sie skupiać życie rodzinne, ale jadalnię też mam oddzielną, bo nie wyobrażam sobie jedzenia w salonie. Ktoś jednak takie ma przyzwyczajenie i dla niego salon ma mieć część jadalną. wielkość sypialni też może być różna, w wątku o sypialniach dzieci wiele osób pisało, że będą one maksymalnie duże, żeby dać dzieciom ich własną prywatną przestrzeń. A u mnie będa małe, bo sypialnie z założenia w moim domu służa do spania. I nie ma co tu dyskutować, dla jednych 20 m2 salonu to wystarczająco dużo, bo oglądają w nim tylko TV, dla innych 20m2 sypialni dla dziecka to mało, bo nie będzie miał miejsca na przyjmowanie przyjaciół i swoje skarby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 26.10.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Tak nie można mówić, bo wielkość pomieszczeń powinna być dostosowana do ich przeznaczenia. Zgoda ! Ale nie powiesz mi chyba, że ktoś świadomie, tzn. mając odpowiednią wiedzę o budowie domu, zdecyduje się na 20 metrowy salon w 140 metrowym domu ? No chyba, że taka rodzina żyje obok siebie (w dużych sypialniach, czytaj własnych pokojach) i nie spotyka się razem, ani nie przyjmuje wspólnych gości. 20 metrów nawet do oglądania TV to trochę za mało, jak dla 4-osobowej rodziny. Za komunę budowano pokoje dzienne wielkości 16 - 18 m2, a mieszkania nie przekraczały zwykle 60 m2. Wszyscy wówczas sarkali, że taki syf to tylko u nas. 15 lat później tzw. developerzy rzadko osiągają magiczną granicę 60 m2 w budowanych obecnie mieszkaniach, przynajmniej w moim mieście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 26.10.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa szymkiewicz 29.10.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 32 m2 w tym jadalnia - jak dla mnie to wystarczająca wielkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 U mnie będzie otwarta przestrzeń na którą złożą się: część wypoczynkowo-kominkowo-jadalniowo-telewizyjna - 33 m2 częśc "kawiarniana" w alkierzu z widokiem na 4 świata strony - ok. 5,5 m2 część kuchenna z wyspą łączącą piec na drewno do gotowania z kominkiem - 12,7 m2 Razem - ok. 51 m2 Mam nadzieję, że to mi wystarczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.10.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Moj salon to 40 m2 jest otwarty na kuchnię i jadalnię razem to 65 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 31.10.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 U nas salon ma 36m, połączony jest z jadalnią 15m. Wychodzi wtedy takie "L" o powierzchni 51m... I wcale nie jest to olbrzymie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 31.10.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 No to ja trochę skromniej. Salon z jadalnią 33m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 02.11.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Markus masz super drzwi wejściowe powiedz gdzie je kupiłeś. To są drzwi drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 03.11.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 u nas będzie salon z jadalnią 29 m2 plus otwarta kuchnia 10 m2 i otwarcie na hol 8m2. jak będzie za ciasno, to wywalę ściankę do gabinetu i zyskam 13 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 03.11.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Salon z jadalnią - 33 m. Miejsce na codzienne jedzenie przy stole w kuchni. Nasza sypialnia 12 m. pokoje synów po 15 m. Salon wg mnie powinien mieć powyżej 30 m. Ważne by pokoje dzieci nie były mikroskopijne bo służą nie tylko do spania. Wspólne życie rodzinne w salonie to tylko przy małych dzieciach starsze wolą siedzieć w swoich pokojach. Ela[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekv 05.11.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Salon 26,5 metra, jadalnia oddzielnie. Jestem bardzo zadowolony bo wcześniej nie miałem wogóle salonu - tej wielkości w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Po planowanej przeróbce - 36m z jadalnią Średnio na jeża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek_j_a 05.11.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Jesli bedzie około 30 metrów to wystarczy.Nie wielkość ale ustawność jest istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 08.11.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 salon ok 30 m2 otwarty na hall i częściowo otwarty na kuchnię z jadalnią (21 m2) a, i jeszce jeden drobiazg: salon ma prawie 6m wysokości, otwarty więc jest na hall i na parterze i na pięterku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts