Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak du?y salon ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 140
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja będe miał bardzo zbliżone parametry, salon 47m, musi wystarczyć

KURKA nie widac tego Twojego salonu 47m!!!!!!!!!!

zamiast salonu sa krzyzyki hi hi hi

przepraszam chwilowe niedomaganie, bo forumowicze przekroczyli limit darmowego serwera ftp :D :D , za pare dni powinno ruszyć u mnie inteligo i pierwszy przelew będzie dla republiki.pl, aby przekształcili te darmowe konto (za 20zł na rok) w wersię Pro o dużo większych możliwościach. I fotki będą znowu działać. Jak podasz mi swego e-maila na priva to prześlę pare fotek.

Pozdrawiam

Mój salon ma 25 m2, w nim kominek, witryna podwójna, witryna pojedyncza, szafka RTV i wypoczynek oraz ława, miejsca sporo. Tuż obok jadalnia ok. 10 m2, wyodrębniona właściwie umownie, ścianka między jadalnią a salonem ma 60 cm szerokości, tam tylko 6-osobowy stół z krzesłami, z jadalni dostęp do otwartej kuchni, ok. 11 m2. Myślę, że to dosyć, nam w każdym razie jest wygodnie :)

Ale przyznam, że gdyby nie jadalnia, to w salonie stołu nijak bym nie wstawiła.

• 1 month później...

Dla rodziny 2+2 przy średnich krajowych dochodach:

Salon 25-35m2 + jadalnia 10-15m2 + kuchnia 8-12m2

Ale budować hale (salon)>50m2, a potem siedzieć w waciaku i walonkach szczękając zębami tylko po to, by raz na jakiś czas oprowadzać gości i pokazywać czego to się dorobiliśmy to snobizm na który nie każdego stać.

jak duży salon macie lub planujecie mieć?

jaka powierzchnia salonu jest optymalna, żeby zmieścił się w nim stół z krzesłami; jakaś komoda czy witryna, komplet wypoczynkowy, tv, kominek i żeby jeszcze było jakie takie wrażenie przestronności?

mój salon (plus jadalnia) ma 30 m kw - spokojnie mieści się w nim spora sofa narożna i fotel, dość duży kominek, telewizor, stół z krzesłami, witryna i ażurowy regał. I z pewnością nie brak wrażenia przestronności :)

• 2 months później...
U mnie pokój dzienny umownie ma niby tylko 23 m2, ale granica czysto umowna bo łączy się w jedną przestrzeń z jadalnią 8 m2, kuchnią 9 m2 i korytarzem (chyba tylko z nazwy) 17,7 m2. Niby pokój mały a pierwsze słowe jakie słyszę od gości którzy są pierwszy raz to " oooo ile tu przestrzeni, jaki ogromny dom, salon to ma pewnie z 50m2".