Dracoboss 29.05.2018 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Witam poraz pierwszy. Szukałem, czytałem ale nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi. Sprawa dotyczy budynku gospodarczego na zgłoszenie o wymiarach 6m na 4,5m, dach płaski, blachodachowka, maksymalna wysokość 3m. Budowany z pustaka ceramicznego o grubości 25cm.Czy mój pomysł na ławy i fundamenty jest ok? 1. Zebrać 30 cm humusu2. Zrobić wykop po obwodzie 6,2m na 4,7m na głębokość 1m (glina). Szerokość wykopu 40cm3. Wyłożyć całość gruba folia tak żeby wychodziła na brzegi4. Ułożyć w wykopie zbrojenie z 4 prętów 12mm, strzemiona 30 na 50cm wysokie, co 30 cm. Grubość strzemion 6mm.5. Górę wykopu zaszalowac pod zalanie równo z poziomem.6. Całość zalać betonem b25 za jednym razem.7. Jak stwardnieje to odkopać z zewnątrz i ocieplić na 50 cm w dół i całość folia z wykopu przykryć i wywinąć do środka wykopu8. Wewnątrz wrzucić jeszcze na dno folie, potem styropian 15 cm i na to beton żeby uzyskać płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts