freethinker 29.05.2018 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Cześć,Mam poważny problem. Ściana trójwarstwowa, z silką na zewnątrz, częściowo z drewnem na podkonstrukcji zamiast ściany osłonowej. Plan był taki, żeby wymurować ścianę osłonową, dać na nią tynk cementowo-wapienny z maszyny, a gdy wyschnie, dorobić drewno. Niestety, przyszły dzisiejsze czasy, usługa tynkowania zewnętrznego w moim rejonie Polski przestała istnieć. Kto coś umie, pojechał do Niemiec lub tłucze hektary u dewelopera. Drobni wykończeniowcy kupili agregaty i kładą gipsy. Na tynkach cementowo-wapiennych nie znają się i nie chcą się za to brać. Nawet rozmowy w stylu: "zapłacę niezwykle hojnie" nie pomagają. Doszedłem do wniosku, że musze przerwać budowę i zaczekać na ostry kryzys. Ale w ostatnim porywie rozpaczy pytam specjalistów, zwłaszcza Ciebie, fighterze, czy mogę coś z tym problemem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 29.05.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Polecam Ci zaczekać do jesieni. Nie tylko że względu że będzie lepsza dostępność fachowców ale żeby Ci się nie spalił tynk. W takiej temperaturze ciężko teraz robimy wewnątrz a gdzie na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozeshs 30.05.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts