lukkasz 30.05.2018 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Witam, Stoję przed wyborem wkładu kominkowego z płaszczem wodnym. Trochę poczytałem i mam dwóch faworytów. Zależy mi na narożnej szybie, a najlepiej podwójnej, Fajnie byłoby mieć palenisko bez rusztowe. W domu będzie rekuperacja. Wkład musi być całkowicie szczelny. Dom z poddaszem użytkowym ok 180m2. Zainstalowany będzie również piec gazowy. Pierwsza opcja to Unico Nemo 4B (bez rusztowy, możliwość dokupienia podwójnej szyby)Druga opcja to Hajduk Volcano WL 18. Ma ruszt i nie ma podwójnej szyby. Mają podobną cenę. Czy warto sugerować się atutami Nemo w postaci braku rusztu i posiadaniu podwójnej szyby?Zastanawia mnie tylko czy 170 stopni w temperaturze spalin Nemo to nie za mało. Czy nie będzie problemów z sadzą? Jak wypadają te wkłady w praktyce? Jest ktoś kto potrafiłby je ocenić? Jak na ich tle wypada Zuzia (Kratki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 30.05.2018 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Od dwóch sezonów użytkuję Unico Nemo 2 TopEco z podwójną szybą, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukkasz 01.06.2018 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Dzięki za odpowiedź, Czy jest ktoś jeszcze z podobnym doświadczeniem lub opinią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 13.06.2018 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 W takich razach polecam Romotop KV 025W 02 - 3 szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts