niciacia 01.10.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Mam dylemat, chciałem zagruntować ściany jakimś środkiem gruntującym, ale pewiem malarz powiedział mi, że po takim gruncie kiepsko się maluje - lepiej zrobić to rozwodnioną emulsją. Co o tym myśleć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 01.10.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Witam! Ja robiłem obiema metodami. Tzn. stosowałem grunt i rozcieńczoną farbę. Jest prawdą, że po gruncie widać czasami mazy. Nie wiem od czego to zależy. Może od gruntu albo farby? Jeżeli malarz chce malować pierwszy raz rozwodnioną farbą to jest to również dobra metoda. Wtedy tą warstwę należy traktować jako grunt. Moje zdanie jest takie, że jest to nawet lepsza metoda. Może inni mają jakieś doświadczenia? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.10.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Użyłem Unigruntu i faktycznie był problem w niektórych miejscach z zamalowaniem śladów,mimo że malowałem farbą lateksową.Trzeba też uważać na gniazdka i kontakty,ciężko grunt schodzi z plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz 01.10.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 to zależ czym chcesz malowac ściany ,jak farba kredową o potrzeba je zgre. mleczkiem wapiennym ,jak emulsja to juz troche wiecej starania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 to zależ czym chcesz malowac ściany ,jak farba kredową o potrzeba je zgre. mleczkiem wapiennym ,jak emulsja to juz troche wiecej starania nie masz zielonego pojecia o czym piszesz - sorry farba kredowa inaczej nazywa sie "klejówka" ...gruntowac pod klejówke "mleczkiem wapiennym " do delikatnie mówiac - nieporozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz 01.10.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 mysle ze to twoje niezrozumienie> miałem na mysli ściane surowa otynkowaną standardowa zaprawa ,a jesli tak to chcąc malowac kredówka musisz ja zagr. mleczkiem wapiennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bear 01.10.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Unigrunt nie nadaje sie jako grunt do malowania. Taką informację podaje producent. Unigrunt służy do gruntowania podłoża pod układanie płytek. Każda firma ma swoją farbę gruntującą do farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz 01.10.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 unigrunt wzmacnia przedewszyskim podłoze ,ale jak chcesz malowac na taki podklad to jestes przegrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 mysle ze to twoje niezrozumienie> miałem na mysli ściane surowa otynkowaną standardowa zaprawa ,a jesli tak to chcąc malowac kredówka musisz ja zagr. mleczkiem wapiennym nie nie musze wg mnie - innych srodków gruntujacych wymaga malowanie klejowe innych wapienne a innych emulsyjne sorry ale pozostaje przy swoim zdaniu pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts