Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odbiór PINB : czy musi być ogrodzenie, taras, bruk ?

Recommended Posts

Dzień dobry,

Jestem na etapie zamykania stanu surowego, zastanawiam się czy do odbioru przez PINB na wiosnę 2019 są potrzebne następujące rzeczy:

* taras na gruncie

* ogrodzenie + brama

* bruk przed garażem i wejściem do domu

Oczywiście wszystkie te rzeczy planuję wykonać ale najchętniej jak już będę mieszkał, po odbiorze. Czy to możliwe?

Pozdrawiam

* taras na gruncie

* ogrodzenie + brama

* bruk przed garażem i wejściem do domu

... a te elementy są w Projekcie Budowlanym ? czy też ich nie ma ?

jeśli są, to powinno się je zrealizować zgodnie z projektem i przed odbiorem budynku. Zmiany w zagospodarowaniu działki ( np. brak zrealizowanego dojścia, czy dojazdu do budynku ) są zmianami ISTOTNYMI i mogą spowodować brak odbioru. Też i KB miałby problem, aby napisać oświadczenie o zgodności realizacji z projektem, skoro realizacja nie byłaby kompletna.

Odbiór odbywa się w papierach to że do ciebie przyjadą to jak szansa wygrania w lotka chyba że ktoś. Iebie już z czymś powalił do PINB ja kończył em budowę 2lata temu polbruku nie miałem z tego co się dowiedziałem wystarczy utwardzony dojazd do domu ogrodzenia ani bramy nie musisziec z tego co się orientowalem tarasu tez chyba nie trzeba mieć ale tego nie jestem pewien ponieważ jeszcze w trakcie budowy postanowiłem go robić aby puzniej nie kupywac drożej bloczków itp