grunt_wysadzinowy 31.05.2018 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Dzień dobry, Jestem na etapie zamykania stanu surowego, zastanawiam się czy do odbioru przez PINB na wiosnę 2019 są potrzebne następujące rzeczy: * taras na gruncie* ogrodzenie + brama* bruk przed garażem i wejściem do domu Oczywiście wszystkie te rzeczy planuję wykonać ale najchętniej jak już będę mieszkał, po odbiorze. Czy to możliwe? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 01.06.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 * taras na gruncie* ogrodzenie + brama* bruk przed garażem i wejściem do domu ... a te elementy są w Projekcie Budowlanym ? czy też ich nie ma ?jeśli są, to powinno się je zrealizować zgodnie z projektem i przed odbiorem budynku. Zmiany w zagospodarowaniu działki ( np. brak zrealizowanego dojścia, czy dojazdu do budynku ) są zmianami ISTOTNYMI i mogą spowodować brak odbioru. Też i KB miałby problem, aby napisać oświadczenie o zgodności realizacji z projektem, skoro realizacja nie byłaby kompletna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraudi 09.06.2018 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 Odbiór odbywa się w papierach to że do ciebie przyjadą to jak szansa wygrania w lotka chyba że ktoś. Iebie już z czymś powalił do PINB ja kończył em budowę 2lata temu polbruku nie miałem z tego co się dowiedziałem wystarczy utwardzony dojazd do domu ogrodzenia ani bramy nie musisziec z tego co się orientowalem tarasu tez chyba nie trzeba mieć ale tego nie jestem pewien ponieważ jeszcze w trakcie budowy postanowiłem go robić aby puzniej nie kupywac drożej bloczków itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts