Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Farba do posadzki betonowej w garażu

Recommended Posts

Witam

Mam zamiar poalowac posadzkę betonową (wylaną kika lat temu więc wyschnięta ale niepomalowana) w garażu.

Garaż nigdy nie był używany więc stan posadzki oceniam na bardzo dobry. Wiadomo trzeba ją przygotowac pod malowanie itd ale to nie problem

Pytanie tylko jaką farbę wybrać? Może ktoś polecić jakiś rodzaj farby albo nawet konkretny środek, który się sprawdził ?

Chciałbym aby malowanie przetrwało chociaz kilka lat :)

Poczytałem kilka artykułów i wiele postów odnośnie farb do posadzek.

Wiem, że są jednoskładnikowe (tańsze ale i mniej wytrzymałe) oraz dwuskładnikowe (droższe ale trwalsze)

Można też kupić typowy chlorokauczuk itd

Na rynku jest jednak taka masa tych farb , że można dostac bólu głowy :/

Z góry dzięki za jakieś porady

Pozdrawiam

Dzieki fajny post ale ja chcialbym cos mniej czasochlonnego i najważniejsze tanszego :p (tzn nie chcę malowac 3-4 razy)

Liczylem raczej na porady w stylu "kup farbe epoksydowa otd firmy ABC plus podklad XYZ i bedziesz zadowolony bo ja taka malowałem i garaż jest ok po 2 latach:P"

Ale wykończenie z Twojego posta podoba mi sie bardzo więc gratki

Liczylem raczej na porady w stylu "kup farbe epoksydowa otd firmy ABC plus podklad XYZ i bedziesz zadowolony bo ja taka malowałem i garaż jest ok po 2 latach:P"

Chcesz tak to proszę :HQ BETON przygotowanie powierzchni na opakowaniu - na kostce betonowej się sprawdza więc na powierzchni betonowej - bardziej chłonnej na pewno będzie jeszcze lepiej. Sam nie testowałem , ale często chodzę po takiej powierzchni i jestem pełen podziwu, że są takie środki.