zrozpaczona85 31.05.2018 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 W tygodniu dowiedziałam się, że bezpośrednio po sąsiedzku zaczeli budowac mi przedzkole. Nie było mnie jakis czas i jak wróciłam taka wiadomośc mnie zastała. Ponoc wysyłali zawiadomienia o wszczęciu takiego przedsięwzięcia. Dlatego sąseidzi wiedza o tej inwestycji. Każdy sąsiad podchodzi to tego w sposób negatywny ale pech jest taki, że to ja jestem w najgorszej sytuacji. Po prostu bezpośrednio za płotem będe iała przedszkole. Na razie ustaliłam, że nie mają jeszcze pozwolenia na budowe ale niebawem pani urzędniczka ma wydac poztywna decyzje. Co ciekawe mimo braku pozwolenia budowa ruszyła bo budynek ma już fundamenty, robia przy niej jakieś chyba przyłacza. Czy ja moge coś w tej sprawie zrobić. Jakoś to zablokować. Coś "wynegocjować", np. jakiejś odizolowanie akustyvzne placu zabaw od mojej działki? Aha dodam, ze w projekcie nie ma wrysowanego placu zabaw ale wyglądo to tak, że jest własnei zostawione miejsce na ten plac zabaw. W miejscowym planie przeznaczenie jest mieszkaniowo-usługowe i nawet jest wpisane, że dopuszcza się placówki oświaty. Prosze o pomoc. Co zrobić w takiej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.06.2018 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Może tutaj?https://www.eporady24.pl/uciazliwe_sasiedztwo_przedszkola,pytania,4,195,9118.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doOh 01.06.2018 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Dzieci masz ? To sie ciesz Ja bym dal betonowy plot 250cm, obsadzil winoroslami lub innymi roslinami - ale to oczywiscie po tym jak "przegrasz" walke. Do tego czasu mozesz zglosic samowole jako ze juz zaczeli budowac bez pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts