Krystian 81 01.06.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Witam,mam takie pytanie odnośnie rozmieszczenia szamba na działce. Wiem, że muszę zachować odległości o budynku i granic działki, natomiast nurtuje mnie pytanie czy na szambie mogę wymurować śmietnik tak aby dekiel od szamba był w środku. - Czy nie zrobię czasem komory gazowej, co na to przepisy i czy pokrywa wytrzyma obciążenie. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 81 04.09.2018 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Nie ma nikogo na tym forum co borykał się z podobnym problemem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 04.09.2018 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Nie spotkałem się do tej pory z takim pomysłem. Szambo musi posiadać odpowietrzenie, ale ja i tak zawsze zalecam, aby wentylacja wysoka kanalizacji była większa, tj. 110, niezależnie od tego czy to oczyszczalnia, czy też sam zbiornik. Zbiorniki z tworzywa, przeważnie są cylindryczne - poziome i raczej długie, dlatego u Ciebie zrobiłbym śmietnik nad zbiornikiem, ale samą pokrywę wolałbym mieć poza nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts