zabamix 01.06.2018 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Tak jak w temacie jaki polecacie rekuperator do mojego projektu? Robię wszystko sam ( projekt gotowy ). Według projektu 240m3/h. Cena samego rekuperatora +/- 5 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 02.06.2018 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Tak jak w temacie jaki polecacie rekuperator do mojego projektu? Robię wszystko sam ( projekt gotowy ). Według projektu 240m3/h. Cena samego rekuperatora +/- 5 000 zł Będzie fajnie szumiała ta Twoja wentylacja. Przepłaciłeś za projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 02.06.2018 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Będzie fajnie szumiała ta Twoja wentylacja. Przepłaciłeś za projekt. Dziękuję za wyczerpującą wypowiedz. A tak na marginesie to miałem już go w projekcie dlatego nie przepłaciłem tak jak napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 02.06.2018 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Projekt był za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 02.06.2018 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Przecież napisałem że tak. Był w projekcie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 02.06.2018 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Gdzie są darmowe projekty? Też bym sobie zrobił kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 02.06.2018 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Masz grubo ponad tysiąc postów- już wiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 02.06.2018 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Zawsze na każdym forum znajdzie się ktoś kto przewyższa inteligencja wszystkich, taki ktoś kto zawsze oferuje swoją pomoc gdy ktoś "zielony" zapyta o poradę. Myślę że trafiłem na takiego kogoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 03.06.2018 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Zawsze jest na forum ktoś, kto nie szanując cudzego czasu woli zapytać od nowa zamiast przeczytać kilka wątków, w których odpowiedź na swoje pytania może znaleźć wielokrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicaj222 03.06.2018 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Jan ma racjeMasz projekt oparty na trójnikach = problemy, takie instalacje robi się głównie w wielich przemysłowych obiektach, Proponuje zrobić na skrzynkach rozdzielczy ch i Peflexaxh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 04.06.2018 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Czyli założyć skrzynkę rozdzielcza ( to jest jako rozprzezna ? ) i polecieć na 75 mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.06.2018 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Tak. Odcinki pomiedzy reku, a skrzynkami rozdzielczymi zrob na przewodach typu Sonodec.Co do centrali - ile masz osob w domu i jaką kubaturę pomieszczeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 04.06.2018 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 A są jakieś ograniczenia dla tych przewodów peflex? Chodzi mi o długość? 4 osoby będą. Kaburatura to 100 metrów użytkowej wysokość około 2,7. Myślałem nad dospel optima 400 z baypasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.06.2018 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Alnor Ministrair 250 raczej. Ewentualnie Kinetic 250. Brink Renovent 300Zwykle i tak bedzie pracowal na 30-50% Na pewno dlugosc PEflexow w Twoim domu nie bedzie problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 05.06.2018 04:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Ogólnie projekt zmieniłem trochę. Dodałem wykusz oraz przybliżyłem dwa okna w kuchni (na czerwono okna). W wykuszu dałem bardzo duże okno na całą ścianę. Dodać tam kanał nawiewny czy przesunąć znad okna balkonowego ? W kuchni też nie wiem czy ten wywiewny ruczać czy zostawić ? Zlewozmywak będzie w obok okien ( mniej więcej jak zaznaczyłem niebieskim kręgiem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 18.06.2018 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Witam, W sprawie doboru rekuperatora wraz z montażem, zachęcam Pana do kontaktu z jednym z naszych Autoryzowanych Instalatorów. Pomogą oni w doborze odpowiedniego rekuperatora marki Junkers-Bosch, wykonają jego montaż oraz ewentualnie całą instalację wentylacji mechanicznej. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl/ znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od ich lokalizacji. Wystarczy w niej wpisać miejsce zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Więcej informacji o centrali wentylacyjnej Bosch Vent 5000 C można znaleźć na stronie internetowej: https://www.junkers.pl/produkty/rekuperacja/bosch-vent-5000-c.html. W razie pytań, pozostaję do dyspozycji Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers - Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 18.06.2018 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Więcej informacji o centrali wentylacyjnej Bosch Vent 5000 C można znaleźć na stronie internetowej Jedyne 13 000 zł za centralę 300m3. Taniocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts