niebudowlaniec 02.06.2018 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Przymierzam się do remontu ogrodzenia. W domu obecnie jest prąd podłączony linią napowietrzną i licznik jest w budynku. Licznik gazuu jest na budynku. W przyszłości ma być przeprowadzona modernizacja lini i zamienione łącza napowietrzne na kablowe idące ziemią. Zaraz za ogrodzeniem mam przylegający chodnik więc raczej skrzynka na chodniku odpada bo zajęła by za dużo miejsca. I teraz takie moje pytanie: czy jak obecnie przy remoncie ogrodzenia zamontuję sobie już przyszłościowo skrzynkę elektryczna i gazową w ogrodzeniu to czy ZE/ZG je uzna tzn czy wykorzysta przy modernizacji czy też postawią po swojemu osobne skrzynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 02.06.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Dowiedz się jak mają przebiegać przyłącza (o ile są projekty) i postaw skrzynki w odpowiednie miejsca. Jeśli jeszcze nie ma projektów, to nie masz żadnej gwarancji, że przyłącza będą przebiegać w miejscach, w których je postawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niebudowlaniec 03.06.2018 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Właśnie nie ma żadnych planów. Po prostu chciałem zrobić już na przyszłość żeby potem nie ryć w ogrodzeniu ale jednak widzę że to nie takie łatwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 07.06.2018 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Jeśli będzie tak jak u mnie, to ZE zrobi przetarg na projekt, i firma która wygra będzie uzgadniać z właścicielami lokalizację "skrzynki". Jak otrzymasz projekt z lokalizacją do zaakceptowania to można się skontaktować z firmą projektującą w celu ewentualnej modyfikacji jej położenia. Nie wiem jak z gazem. Ogólnie trudna sprawa. Rób takie ogrodzenia, które łatwo zmodyfikujesz czyli zrobisz "dziury" na przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts