Gość 01.10.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Bardzo proszę, powiedzcie, co zadecydowało, że budujecie z silikatów??? Mocno się nad tym zastanawiamy, podobno to bardzo dobry i zdrowy materiał. Jako i Max - pomóżcie wybrać BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 01.10.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 cena i technologia budowania. No i parametery materiału. Tanie i zdrowe, buduje się szybko i dokładnie - jak na klej. Ściany są równe, myślę że będzie to też mieć znaczenie przy wykańczaniu. No i są super pod względem akustycznym - tłumią hałasy, dlatego działowe ściany z silikatów to super pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.10.2004 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 Warto zajrzeć do wątku Jak budować SILKĄ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 04.10.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 szybko, tanio, zdrowo, ekonomicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.10.2004 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Buduję z silki bo:-ma bardzo dużą wytrzymałość mechaniczną,-najniższą emisję promieniowania,-można murować na klej(wyższa wytrzymałość ściany+czystość na budowie),-wspaniale izoluje akustycznie,-duża zawartość wapna eliminuje możliwość powstawania grzybów i pleśni-ważne dla zdrowia!!!!!-można murować ściany nośne nawet od 12cm,ja muruję 24cm .-atrakcyjna cena,-mam fabrykę ok.6-7 kmNo i chyba tyle tego co najważniejsze.Dom z silikatów na klej wygląda tak jakoś schludnie,kolega buduje wg tego samego projektu z PT i albo ma kiepską ekipę,albo coś nie tak z materiałem.Tu mu coś się kruszy,tu odpada,szpary w spoinach na wylot.Ponoć silikaty oddychają,ale ja nie jestem lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 05.10.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Ja już w domu z silikatu mieszkam. Dorzucę jeszcze jedną zaletę: silikat jest ogniotrwały i dymoszczelny, a więc można budować z niego ściany narażone na ogień (ważne w przypadku kotłowni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 06.10.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 ... można murować ściany nośne nawet od 12cm... Może się czepiam albo i nie ale ściany konstrukcyjne mogą być od 15 (ja buduję z 18) a działowe z 12 lub 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.10.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Nie czepiasz się Mnie chodziło o wytrzymałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts