kaszpir007 05.06.2018 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Witam ! Czekam na montaż rolet zewnętrznych na gotowej elewacji (styropian 22cm). Pytałem się z ciekawości jak to montują i żeby byli przygotowani aby mieli kołki z 28cm aby przymocować rolety. Fachowiec powiedział mi że nie montują na takie długi kołki do muru , bo wtedy będą mostki i że montują na takie metalowe kołki (Moly) (takie jak do płyt KG). Pytałem czy to nie za słabe , ale powiedzieli że montują tak od wielu lat i nie ma problemu i że takie kołki są bardzo mocne i że mam się nie przejmować , tym bardziej że taka roleta na elewacje dodatkowo opiera się jeszcze na podłoża na prowadnicach (u mnie taras z płyt betonowych). Sam nie wiem co o tym myśleć ? Czy kazać mimo wszystko aby chociaż po dwie sztuki na roletę dali duże kołki (28cm) ?Tyle że na siłę nie chce robić sobie mostków termicznych , więc jak nie ma żadnego sensu i fachowcy mają rację Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.06.2018 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Kilka razy zamontowalem rolety na elewacji troszkę inaczej - klejąc prowadnice za pomocą SP340. Sądzę że zaproponowane kolki spokojnie spełnia swoje zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 05.06.2018 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Kilka razy zamontowalem rolety na elewacji troszkę inaczej - klejąc prowadnice za pomocą SP340. Sądzę że zaproponowane kolki spokojnie spełnia swoje zadanie. Wielkie dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 21.06.2018 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Ja w ogóle to markizę Fakro (nie roletę) montowałem samodzielnie (banał) do ramy okna. Nie lepiej pójść w tę stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts