pandzik 24.06.2018 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Piękny dach. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 24.06.2018 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 (edytowane) @Jan: obróbka komina: okno dachowe: Końcowe rezultaty dachu: Generalnie wydaje mi się że jest ok, ale ciągle nie mogę zaakceptować że spora liczba dachówek nie dolega do siebie: Dekarze mówią że to wina dachówki, że bardzo krzywa. Zwracałem im ciągle na to uwagę w czasie pracy ale i tak z 30% dachówek nie przylega. Czy takie szczeliny między dachówkami może powodować jakieś konsekwencje w przyszłości, np dostawanie się wody pod dachówkę? Widziałem inny dach z tą dachówka i tam tych szczelin nie zauważyłem. @fighter1983: na pewno będę zamieszczał w twoim wątku zdjęcia z elewacji, ale to przyjdzie na to czas Edytowane 24 Czerwca 2018 przez faltra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmys 25.06.2018 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Dach wygląda bardzo dobrze, natomiast to, że dachówki nie zawsze idealnie przylegają nie jest żadnym problemem. Woda będzie spływać w dół, a nie wpadać pod pokrycie - tylko dlatego, że masz pół centymetra odstępu Pokrycia ceramiczne z definicji nigdy nie są całkowicie szczelne - dlatego jest wymagany minimalny kąt nachylenia (różny dla poszczególnych dachówek). Natomiast dekarze zawsze powiedzą, że to wina materiału, a nie ich roboty - bo przecież nikt się nie lubi przyznawać do swoich błędów - jeśli nie musi i może zwalić na coś innego Gdyby dachówka była rzeczywiście wadliwa to nie powinni jej w ogóle kłaść, tylko Ci to zgłosić, a ty idziesz na reklamację. Skoro położyli na dachu to znaczy, że wszystko było prawidłowo. Nie przejmuj się więc, masz bardzo piękny dach i wszystko powinno być z nim w porządku przez wiele lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 25.06.2018 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Szanowny Panie, zwracać możńa się o porade. O tak dokładną i skrupulatną ocene wykonania, można zamówić odpłatną usługe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.06.2018 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 "faltra" czy Ty aby nie masz jakiegoś natręctwa?! Twoja dachówka dobrze dolega (wypalona glina to nie guma!). Masz bardzo przyzwoicie wykonany dach. Zazdroszczę ludziom, że nie mają problemów i wyszukują sobie jakieś irracjonalne. Człowieku ciesz się dachem i zabieraj się za następny etap budowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.06.2018 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 faltra taki challenge sobie postawilem dawaj dogadamy sie a ja Ci zrobie ta elewacje o ile nie jestes na 2 koncu Polski i 2019r Cie nie przeraza takie wiesz... samemu sobie postawic wysoko poprzeczke, bo jeszcze tak wyfotografowanej elewacji to ja jeszcze nie mialem. I klienta tak wymagajacego co do detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 30.06.2018 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 (edytowane) Dziękuję wszystkim za komentarze. Etap dachu zakończony. Wcześniej miałem przykre doświadczenia z murarzami (sporo fuszerek odkrytych po czasie) co spowodowało że stałem się bardzo nieufny do wykonawców dlatego też radziłem się tutaj na forum. Ja naprawdę nie oczekuję cudów od wykonawcy ale aby praca wykonana była zgodnie ze sztuką budowlaną i bez fuszerek. Jak do tej pory z 4 wykonawców, dwóch kilka rzeczy spartoliło. faltra taki challenge sobie postawilem dawaj dogadamy sie a ja Ci zrobie ta elewacje o ile nie jestes na 2 koncu Polski i 2019r Cie nie przeraza takie wiesz... samemu sobie postawic wysoko poprzeczke, bo jeszcze tak wyfotografowanej elewacji to ja jeszcze nie mialem. I klienta tak wymagajacego co do detali. Elewację planuje właśnie na 2019 rok, ale w którym miesiącu masz wolne terminy. Czy miasto Łódź jest dla ciebie za daleko? . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez faltra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 30.06.2018 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts