yarx 06.06.2018 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 Mam do wykonczenia balkon ok 10m2, obenie wylana posadzka betonowa z miksokreta - jego polowa znajduje się nad pomieszczeniem mieszkalnym. Chcailbym wykonczyc to zywica, raczej interesuje mnie powierzchnia bardziej gladka niz taka na grubym kryszywie. Zastnawiam sie nad dwoma rozwiązaniami. Nie wiem czy dobrze zrozumialem obie technologiwe ale co udalo mi sie wywnioskować. - kamienny dywan - sklada sie z kruszywa 2-8 mm (zalezy od zakupionej frakcji) zwiazanego zywica poliuretanwa? pod taki dywan nalezy wykonac dodatkowo hydroizolację - posadzka z piaskiem kwarcowym barwionym - najpierw malujemy posadzkę żywica epoksydową (bez dodatkowej hydroizolacji). Posypujemy kruszywem a następnie zamykamy calosc żywicą (poliuretanowa?) Pytania moje to:- które rozwiazanie jest lepsze? i czy dobrze je rozumiem ?- czy ktos ma któres z rozwiazan u siebie w domu i moze ew sie nim podizelic (zdj, opinia)- czy ktos moze polecic mi firmę z tymi atykulkami ? glównie chodzi o ladne kruszywo - najlepiej w woj. Lubelskiem - nie znalazlem ani jednego dostawcy w regionie i ciezko wybrac cos w ciemno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 06.06.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Posadzka z miksokreta wymaga wzmocnienia - czyli podkładu z żywicy ,a różnice w tych systemach są takie ,że przy kamiennym dywanie woda spływa pod kamieniem po hydroizolacji , a z posypką kwarcową po powierzchni.Oba systemy są dobre i obecnie coraz częściej stosowane.Na system z kruszywem musisz wykonać 3 warstwy - podkład ,warstwę do posypki i zamykającą Cały system kupisz w Carpetstone.pl Edytowane 6 Czerwca 2018 przez jnow1 taras z kwarcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts