Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiśniowski unitherm czy warto

Recommended Posts

Witam. Dostałem dziś ofertę na bramę garażową segmentową firmy Wiśniowski UniTherm z inteligętnym sterowaniem i napędem Metro za 4700zł z montażem. Teraz jest na nią promocja. Czy może ktoś się wypowiedzieć na temat tych bram. Czy warto ją brać w tej cenie? Myślałem także nad bramą Wiśniowskiego Unipro jednak jak zobaczyłem jak wygląda panel w przekroju to zrezygnowałem z niej. Może macie jakieś inne typy, producentów i coś podpowiecie bo niestety oprócz Wiśniowskiego i Hormanna u mnie w okolicy nic nie ma.

Pogrzebałem w papierach.

Dwie bramy Unipro 210x250 zapędami i montażem . Dwa piloty napędy Mido 600. Bez foto komórek przycisk ścienny dorobiłem sam.

cena 7118.

Proponuję przy zakupie zwrócić ile prądu bierze napęd w trybie standby aby nie mieć darmozjada w garażu. Mido 600 ok 5W rocznie to 44kwh.

• 3 weeks później...
Mam jeszcze pytanie. Czy bramy segmentowe np Wiśniowskiego mają regulację wysokości pozycji zamkniętej? Miałem otwór wysokości 227cm i po pomiarach facet stwierdził bym obniżył do 210 od gotowej podłogi gdyż nie puszcza go podciąg który mam na środku garażu. Powiedział bym to zrobił styropianem gdyż w tym miejscu przylega uszczelka po zamknięciu bramy. Tak zrobiłem jednak trochę się walnąłem i teraz mam niecałe 211cm od gotowej podłogi. Czy przy montażu jest możliwość zlikwidowania tego 1cm?

• 3 years później...