bartek70 07.06.2018 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Czołem, Wziąłem się za odnowę kominów, jedynie cześć powyżej dachu jest do odnowy. Kominy są wybudowane z cegły pełnej, na górze betonowy kapelusz, z boku otynkowane cement + piasek. Chciałbym aby wyglądały tak[ATTACH=CONFIG]414502[/ATTACH]http://www.chemiabudowlana.info/zdjecia/publikacje/powiekszone/3616_z3.jpg?PHPSESSID=99b80dee2f32022d6156156e6d8f76a9.jpg Usunąłem odpadający tynk i teraz proszę o rady jak go odnowić? Myślę aby zagruntować gruntem głęboko penetrującym i uzupełnić braki zaprawą 2:1(piasek:cement). I co dalej? Docelowo chciałbym pokryć go tynkiem elewacyjnym cienkowarstwowym, który zostanie naniesiony pistoletem. Pytania poboczne, ale bardzo mnie dręczą: 1. Czy ocieplać 2cm styropianem kominy wentylacyjne? 2. Czy ocieplać 2cm styropianem komin spalinowy?(5 komór - gaz, ekogroszek, wentylacja, wentylacja, wentylacja)? Czy dużo daje ocieplenie? 3. Czapa betonowa jest z betonu, w którym są duże kamyczki. Czym mogę to zatrzeć na gładko? czy trzeba gruntować? 4. Tam gdzie brakuje tynku i widać cegłę uzupełnię nowym tynkiem, a czym mógłbym "przejechać całość" aby wyrównać i zlikwidować chropowatość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 08.06.2018 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Najlepiej zaciągnąć klejem do płytek lub styropianu. Cement cienkowarstwowo odpada. Styropian dużo daje; nie ma skroplin, przemarzania, lepszy cug.Na czapkę daj blachę. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek70 08.06.2018 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Najlepiej zaciągnąć klejem do płytek lub styropianu. Cement cienkowarstwowo odpada. Styropian dużo daje; nie ma skroplin, przemarzania, lepszy cug.Na czapkę daj blachę. Jan Czy taki klej może zostać na kilka lat? jeśli byłby ładnie zaciągnięty to wyglądałby przyzwoicie. Czym najlepiej zaciągać? tacką plastikową? Dawać siatkę i narożniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts