ad225 10.06.2018 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Witam,Szukam drzwi do mieszkania w kwocie do 3000 zł z montażem. Przeglądałem forum i jest sporo różnych opinii. Jeszcze przed pójściem do salonu wybrałem sobie:1. Delta Magnum 56K Rw=43 dB2. Delta Magnum 68K Rw=47 dB3. Gerda S Premium Rw=43 dB 4. PTZ Mozart Rw=43 dB Nie wiem na ile informacje podawane przez producentów pokrywają się z rzeczywistością dlatego chciałbym, żeby w miarę możliwości wypowiedziały się osoby które z tymi drzwiami miały kontakt. Mam na myśli także ich działanie po pewnym czasie etc. Obecnie w mieszkaniu zamontowane są "podwójne" drzwi, które dobrze spełniają rolę akustyczną w przeciwieństwie do zabezpieczenia, więc element wyciszenia jest równie ważny przy wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 11.06.2018 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Wszystko powyżej standardowych 30-32dB będziesz miał droższe. Niekoniecznie będą te drzwi dużo cichsze, bo badania badaniami, a rzeczywistość swoje. Do bloku moim zdaniem warto szukać czegoś w standardowych 30 decybelach i dobrej szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.06.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Też myślę że pow 40 dB to niemal typowe drzwi dźwiękochłonne.. Nie znam bliżej żadnych z powyższych propozycji, dlatego milcze.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad225 11.06.2018 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Na opcję nr 1 dostałem cenę 2450 zł, natomiast 3 wychodzi 3200 zł. Nie znalazłem innych drzwi w klasie RC 3 w dużo niższej cenie. Wybrałbym Deltę jednak nie ma wielu opinii na jej temat.W jednym z salonów sprzedawca dość mocno ją polecał (stosunek ceny do tego co oferuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 12.06.2018 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 To ja wolałbym jednak kupić coś normalniejszego jak podpowiada kolega i za zaoszczędzoną kasę mieć jednak coś porządniejszego i szczelniejszego. Deltę na styro mam w kotłowni i traktuję ją jako mięso armatnie przy taranowaniu drzwi taczkami . Szczerze to popatrz sobie coś w KMT, Wikędzie, Mar-Tomie, czy co tam jeszcze w stalówkach ciekawego się dzieje w przeciętnych pieniądzach. Wymieniłem te firmy, bo do bloku mają rozmiar N pomniejszony aby nie było tyle kucia, bo zazwyczaj w bloki z lat 70tych 80-tych ładnie wchodzą N-ki. Fajerwerków nie potrzebujesz więc nie kupuj drogich drzwi. Fin ładnie to ujął - 40dB to już drzwi dźwiękochłonne, a ja dodam od siebie że droższe jednocześnie. Do bloku starcza 30 parę decybeli tłumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkeb 13.06.2018 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Wydaje mi się, że też Hormann ma drzwi wejściowe do mieszkań. Bardziej kojarzę drzwi wejściowe zewnętrzne ale coś mi świta z katalogu o drzwiach wewnętrznych. Theme pewnie będziesz bardziej w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.06.2018 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Ogółem drzwi zewnętrzne można montować do mieszkań w bloku. To w niczym nie przeszkadza. Tylko czasem jest to nieopłacalne jak strzał z armaty do wróbla. Poza tym Hormann ma drzwi do mieszkań tak samo jak Wikęd, ale ja osobiście do mieszkań polecam montaż serii Premium na piance, a nie Normal na styropianie. Dodatkowo żadnych ościeżnic Termo tam nie rekomenduję, bo to jest zbędne. Za tą cenę ościeżnicy znacznie lepiej jest dokupić kilka funkcjonalny gadżetów jak wizjer cyfrowy czy lepsze wkładki do drzwi. Na pewno więcej przyniosą korzyści jak Termo w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts