Meduzap 10.06.2018 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Witam,Szukam opinii co może być przyczyną problemu i jak go rozwiązać Mam na ogrodzie własne ujęcie wody od 6 lat. Od początku tego roku +/- luty, marzec zaczęły się problemy z ilością wody, zestaw hydroforowy zaczął wypompowywać całą wodę ze studni, woda nachodzi ale na tyle wolno że hydrofor chodzi na sucho. Sytuacja jest o tyle dziwna że jeszcze na jesień musiałem pilnować aby hydrofor nie został zalany przez wysoki stan wody w gruncie ( hydrofor jest umiejscowiony na zewnątrz budynku w wymurowanej piwnicy która jest wpuszczona 2m w ziemie ). Sytuacja taka jest po raz pierwszy. Można by się pokusić o stwierdzenie, że brak wody w żyle i ok. ale 2 sąsiadów mieszkających obok mnie (od 2 lat) leją wodę na potęgę cały dzień i ich hydrofory pompują i woda jest (nie ma żadnych oznak podobnego problemów). Bardzo proszę o pomoc.Dodam jeszcze, że sprawdziłem instalacje jest szczelna, koszyk z zaworem który wchodzi do studni nowy (choć stary jeszcze mógł być), zawór zwrotny przy hydroforze nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.06.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Witam, Szukam opinii co może być przyczyną problemu i jak go rozwiązać Mam na ogrodzie własne ujęcie wody od 6 lat. Od początku tego roku +/- luty, marzec zaczęły się problemy z ilością wody, zestaw hydroforowy zaczął wypompowywać całą wodę ze studni, woda nachodzi ale na tyle wolno że hydrofor chodzi na sucho. Sytuacja jest o tyle dziwna że jeszcze na jesień musiałem pilnować aby hydrofor nie został zalany przez wysoki stan wody w gruncie ( hydrofor jest umiejscowiony na zewnątrz budynku w wymurowanej piwnicy która jest wpuszczona 2m w ziemie ). Sytuacja taka jest po raz pierwszy. Można by się pokusić o stwierdzenie, że brak wody w żyle i ok. ale 2 sąsiadów mieszkających obok mnie (od 2 lat) leją wodę na potęgę cały dzień i ich hydrofory pompują i woda jest (nie ma żadnych oznak podobnego problemów). Bardzo proszę o pomoc. Dodam jeszcze, że sprawdziłem instalacje jest szczelna, koszyk z zaworem który wchodzi do studni nowy (choć stary jeszcze mógł być), zawór zwrotny przy hydroforze nowy. Jak studnia? Kręgowa czy wiercona. Jakiej głębokosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts