prentek 11.06.2018 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Pomieszczenie znajduje się w stodole, ma 7m długości, 2,20m szerokości i niestety 1.8m wysokości. Żeby trochę podwyższyć pomieszczenie zdjąłem 15cm ziemi. Izolacja pozioma jest 40cm nad poziomem ziemi, a fundament sięgają 80cm w dół. Wymyśliłem sobie, że podłogę zrobię z warstwy keramzytu izolacyjnego L podobnie jak na załączonym rysunku. Martwi mnie tylko sprawa izolacji, poziomej fundamentu, która będzie powyżej podłogi (20 cm). Z racji, że będzie to pomieszczenie nieogrzewane, magazynowe, czy można w taki sposób to wykonać? Czy może warto zrobić innym sposobem podłogę, żeby było dobrze i tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 17.06.2018 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Zrób izolację poziomą na chudziaku i połącz z izolacją poziomą na ścianach. Na to odpowiednia wylewka, nie dawaj żadnych materiałów o niskiej lambda- tu to niepotrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts