robos2234 11.06.2018 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Witam przyszedł dzień w którym muszę wybrać taryfę rozliczanie itp. z tauronem będę mieszkać dopiero za 2 lata także co najlepiej wybrać ? 1 - G11 G12 G12W2 - rozliczanie - prognozowane, - odczyt licznika3 - prąd z serwistanem, prąd z elektrykiem, prąd z eko, taryfa sprzedawcy G11 ktoś ma coś sprawdzonego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 11.06.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Witam przyszedł dzień w którym muszę wybrać taryfę rozliczanie itp. z tauronem będę mieszkać dopiero za 2 lata także co najlepiej wybrać ? 1 - G11 G12 G12W 2 - rozliczanie - prognozowane, - odczyt licznika 3 - prąd z serwistanem, prąd z elektrykiem, prąd z eko, taryfa sprzedawcy G11 ktoś ma coś sprawdzonego ?? 1. W zdecydowanej większości przypadków opłaca się G12W, jak masz do wyboru G13 to też się zastanów nad nią 2. Ja wziąłem prognozowanie i opłatę co kwartał lub co pół roku, nie pamiętam. Cel był taki, żeby rzadko płacić faktury 3. Wybrałem taryfę sprzedawcy. Nie lubię jak mi ktoś coś na siłę wciska (a pozostałe taryfy wciskają na chama). Widać mają z tego zysk. Porównaj cennik, zwróć uwagę na dodatowy opłaty za elektryków, serwisantów i inne bzdury. Zresztą bodajże jest tak, że taryfę sprzedawcy można tylko na początku pierwszej umowy wybrać, później nie ma takiej opcji. Aha taryfę sprzedawcy (czyli pakiet umowy) możesz dobrać z dowolną taryfą Gxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 11.06.2018 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 na razie nie będę mieszkał prąd będzie potrzebny tylko do prac budowlanych tynki instalacje itp. więc chyba lepiej g11 a później przejdę na g12ww tauronie nie widzę opcji g 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abes99 18.06.2018 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 A może G12as? W dzień masz stawki jak w G11, a w nocy niższe nawet niż w G12? Do tego startujesz z zerowym stanem zużycia za poprzedni rok, więc od razu całość nocnego zużycia masz w preferencyjnych stawkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts