Rotchan 12.06.2018 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Witam, W niedługim czasie chce się zabrać samodzielnie za remont mieszkania w stu letniej kamienicy. Chce wyburzyć wszystko i zrobić od nowa bo nic tak naprawdę nie nadaje się do użytkowania. Ale obawiam się tylko ścian nośnych w których ukryte są belki od dachu ściany są oczywiście drewniane, moim pomysłem było rozebrać ściany nie naruszając belek a w to samo miejsce postawić ścianę z płyt gipsowych bo obawiam się ze jak skuje tynk zerwie trzcinę czy jak to się fachowo nazywa i przykręcę do deski płytę to raz ze ciężko będzie mi ja ustawić w pionie a dwa to czy nie będzie później to pękać. Z drugiej strony obawiam się rozbierać ta ścianę bo w końcu ma sto lat i nie chce uszkodzi konstrukcji dachu. Co jest lepszym pomysłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotchan 15.06.2018 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Odswiezam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 25.06.2018 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Szanowny Panie, Na tak poważny remont musi wyrazić zgodę zarządca budynku. Wszelkiego rodzaju wyburzenia to ingerencja w strukturę kamienicy. Takie prace muszą być prowadzone pod okiem doświadczonego specjalisty. Być może będzie można usunąć tylko niektóre ściany, a zamiast nich wykonać zabudowę z płyt gipsowo-kartonowych. Rekomenduję skontaktować się z administracją obiektu, a następnie z fachowcem, który na podstawie planów zaproponuje najkorzystniejsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotchan 15.07.2018 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Odświeżam po raz kolejny temat , prace idą do przodu, rozmawialem z administracja sprawdzalem plany zadnych scian nosnych nie naruszam bo okazało się ze jest to stara konstrukcja dachu który został przebudowany ale konstrukcja została. Ale teraz nie wiem czy jest to złośliwość czy prawda bo sąsiad twierdzi ze jak za bardzo odchudzę strop to mu sufit spęka bo strop drewniany się poruszy bo będzie lżejszy jest to prawda ? Ściągałem wszystkie tynki i parkiet i jedna ścianę z cegły chce zburzyć to mam na myśli przez odchudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts