lukasznapior 12.06.2018 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Witam. Chciałbym skorzystać z Waszej fachowej pomocy Problem polega na tym, że otwór drzwiowy ma 211cm wysokości, a powinien być 206-207,5 do ościeżnic regulowanych. Jak mam obniżyć wysokość otworu, żeby wyglądało to fachowo? Czy wystarczy skleić ze sobą 3 płyty GK 12mmm, a następnie przymocować je na kołki i dodatkowo posmarować jeszcze klejem, a póżniej wyrównać na ścianach łączenia i nierówności gładzią? czy jest jakiś inny lepszy sposób? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 12.06.2018 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Jak zrobisz tak bedzie dobrze. Moze byc płyta KG, może być twardy dtyro lub xps, moze byc nawet listwa drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasznapior 12.06.2018 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Jak zasłonić łączenia tych 3 płyt? Nakleić płyty KG 12mm z boku tych płyt i zrobić taki niby bloczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasznapior 12.06.2018 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Jak zrobisz tak bedzie dobrze. Moze byc płyta KG, może być twardy dtyro lub xps, moze byc nawet listwa drewniana. A czy można założyć ościeżnicę i skrzydła, a na końcu wpuścić tam piankę i resztę zaszpachlować? pytam bo część osób tak mi radzi, ale nie wiem na ile to będzie trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 12.06.2018 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 To co napisałeś z doklejaniem GK starczy. Daj taśmy aby nie pękało. Ogółem montaż drzwi to ustawienie ościeżnicy w murze. Zablokowanie jej. Przymiarka skrzydła i ewentualna korekta ustawień ościeżnicy. Później wywalasz skrzydło. Pianujesz. Jak stwardnieje to zdejmujesz zabezpieczenia unieruchamiające i wieszasz skrzydło do finalnej regulacji. Obcinasz piankę i wykańczasz ścianę. To tak w telegraficznym skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.06.2018 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 A czy można założyć ościeżnicę i skrzydła, a na końcu wpuścić tam piankę i resztę zaszpachlować? pytam bo część osób tak mi radzi, ale nie wiem na ile to będzie trwałe. Można, ale lepiej wykonać to przed. Płyty kg i siatka są ok. To szpachlowanie po.. może łatwiej i taniej ale słabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.06.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Nie spodziewam się aby ktoś zrobił obróbki przed, choć jest to wręcz wymagane w karcie gwarancyjnej - stąd podałem taką kolejność prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts