krzysikm 13.06.2018 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Witam, mam wąską działkę budowlaną (poniżej 16m) w granicy tej działki z jednej i z drugiej strony są już budynki mieszkalne sąsiadów, które powstały w czasach PRLu. Wiem, że w mojej sytuacji przepisy pozwalają mi wybudować dom, który będzie przylegał jedną ścianą bez okien do budynku sąsiada. Niestety sąsiad w swojej piętrówce ma od mojej strony malutkie okienka w łazienkach. Czy w związku z tym mam szansę dostać pozwolenie na budowę i sąsiad będzie prawnie zobligowany do zamurowania tych okien, czy jednak nie będzie takiej możliwości? W mojej okolicy nie ma planu zagospodarowania przestrzennego i obowiązują warunki zabudowy. pani w gminie powiedziała, że sąsiad nie będzie miał nic do gadania, jednak próbuję się upewnić z innych źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czopeks 22.06.2018 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Wszelkie otwory w ścianach typu okna,drzwi , które są zlokalizowane w granicy działki, są prawem zabronione. Sąsiad co jedynie może mieć do ciebie skryty żal do końca życia, że zabrałeś mu dostęp do naturalnego światła w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts