Filter 14.06.2018 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 (edytowane) Nagrywam amatorsko audiobooki chciałbym wygłuszyć ściany w pokoju. Czy zwykła pianka PE wystarczy? Czy lepiej odłożyć więcej pieniędzy i kupić tą profesjonalną? Edytowane 15 Czerwca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 14.06.2018 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Najtaniej wyjdą wytłaczanki po jajkach. A serio- panele wygłuszające. Są ładne i masz gwarantowany efekt, a nie wydasz hajs i będziesz płakał, że nie zadziałało, a wygląda jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epufloor 16.08.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Walka z pogłosem nie jest sprawą prostą. Największym problemem są niskie częstotliwości, które ani pianki, ani wytłoczki nie wytłumią. Podejrzewam, że wyżej wymienione panele również nie, ale nie mam pewności, ponieważ nigdzie na stronie nie mogłam znaleźć ich charakterystyki pochłaniania.Akustyka w dużej mierze zależy też od geometrii pomieszczenia, dlatego najlepiej jest zmierzyć aktualnie panujące warunki, żeby później można było na drodze obliczeń wyznaczyć ile czego potrzebujemy do uzyskania oczekiwanych efektów.W zapytaniu Filtra nie było informacji, że jest to budynek użyteczności publicznej, nie wiem skąd więc wzmianta o atestowanych produktach. Owszem, produkty do adaptacji akustycznych nie są tanimi rzeczami generalnie, ale fakt, że mają zmierzone i zagwarantowane przez producenta współczynniki pochłaniania sprawia, że warto zapłacić trochę więcej, ale wiedzieć za co się płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol112 17.08.2018 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Realizowałem podobny projekt - do zrobienia była kabina akustyczna, która miała jednocześnie izolować i poprawić akustykę. Zakończyło się na budowie pomieszczenia w pomieszczeniu - od właściwej ściany pomieszczenia kilka cm pustek luki powietrznej, potem na drewnianym stelażu zbudowana ściana z płyt OSB, w której wnętrzu znajduje się wełna skalna Rockwool Acoustic. Na to specjalne panele akustyczne. Efekt jest ok, sąsiedzi się nie skarżą na hałas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saszek55 16.09.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Witam wszystkich fachowców, mam problem z pogłosem,echem w wyremontowanym pokoju. Mieszkam w bloku na 2p, betonowe ściany były tak krzywe, że wyrównałem je przyklejając płytę gk na placki (zrobiła to ekipa). Lecz teraz ściany są równe, ale teraz słychać dziwny pogłos od strony ubikacji i od strony chodnika,jakby odgłosy się wzmocniły.Wszystko dokładnie słychać jak ktoś stoi na chodniku i rozmawia. Co można z tym echem i pogłosem zrobić,panele 3D, matę z flizeliny czy zerwać ten karton gips i czymś innym wyrównać ściany. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts