Odysss 15.06.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Witam, mieszkanko do remontu, co się Wam podoba a co nie w tym ustawieniu, może coś doradzicie ? 1. czy łożko podwojne po dobrej stronie czy lepiej przerzucic na druga (zimna sciana zewnetrzna) ? 2. czy wyburzenie calkowite scianki pomiedzy "salonem" a korytarzem to dobra opcja ? czy moze troche jej zostawic? 3. czy do kuchni poszerzyc otwor wejsciowy i zrobic do sufitu ? 4. kuchnia troche mala i jeszcze nie ma scianki prostej, moze pomozecie w ustawieniu sprzetu ? nie wiem czy kuchenka tak moze byc 5. lazienka wg pomyslu Elfir, wanne mozna zastapic prysznicem, jak to sie sprawdza w rodzinie z dziecmi malymi ? czy prysznic tez jest ok bo np dziecko sie w wanience kapie ? tam w rogu ida rurki od ogrzewania, dzis rozmawialem z hydraulikami ze mozna grzejnik gdzies pociagnac, moze cos zaproponujecie, gdzie ewentualnie go umiescic. Wszelkie sugestie mile widziane, Dziekuje Edytowane 15 Czerwca 2018 przez Odysss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 15.06.2018 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Pierwsze co mi się rzuca w oczy to mało miejsca na przechowywanie.Łóżko małżeńskie- ustawienie to zależy tez jak pada światło, okna na którą stronę świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 15.06.2018 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Okno od południa w pokoju z łóżkiem podwójnym.A z miejscem do przechowywania... co byś ewentualnie proponowała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 16.06.2018 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Na pewno wszystkie zabudowy do sufitu- w łazience, kuchni też.W jakim programie sporządzałeś projekty graficzne? Czy jest on płatny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 16.06.2018 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 program bezplatny na stronie leroya, wybor mebli itd skromny, ja tak powrzucalem dla orientacji gdzie np biurko, tv by pociagnac instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 16.06.2018 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 (edytowane) Domyślam się, że masz 2 dzieci- po pokojach dla nich, im więcej dzieci tym więcej rzeczy do przechowywania.Starałam się ulokować szafy w tych miejscach , gdzie Ty tego nie zrobiłeś. Ta w przedpokoju narożna to na odkurzacz, rzeczy i sprzęty gospodarcze, ta prostokątna to na ubrania wierzchnie.W salonie szafa z wnęką na tv, zielona to sofa czy kanapa, dałam też komodę. Rysowałam bez zachowania proporcji, zatem Tobie pozostawiam ocenę czy nie będzie za ciasno. Ale z drugiej strony życie bez szaf to nie życie. Edytowane 17 Czerwca 2018 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.07.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 W tym projekcie przede wszystkim brakuje miejsc do przechowywania. W czteroosobowej rodzinie ilość kurtek, butów, ubrań, sprzętów sportowych, ręczników itp.jest ogromna i należy przewidzieć na nie miejsce. Brakuje też miejsca na ubrania przy wejściu, w miejscu małej komody lepiej byłoby zaplanować wysoką szafę na ubrania wierzchnie i buty. W tym kontekście może warto zostawić ściankę oddzielającą salon od holu i tam postawić komodę z oknem lub lustrem, by nie zmniejszać optycznie przestrzeni. Do optycznego powiększenia wnętrza można użyć jasnej, chłodnej kolorystyki (biele, szarości, błękity, zimne odcienie beżu) farba o satynowym wykończeniu (np. Śnieżka Satynowa), która rozproszy światło i stworzy złudzenie większej powierzchni w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts