marek151986 17.06.2018 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Cześć, mam do wykończenia mały kawałek cokołu, z którego z ziemi wychodzi folia kubełkowa. Mam tak: styropian, klej i siatkę, na to zamierzam dać tynk mozaikowy i chcę przyciąć folię kubełkową i przymocować listwę wykańczającą. Pytanie, skoro tam jest styropian, to czym taką listwę mam przytwierdzić do niego? Całość i tak będzie "schowana" delikatnie pod kamyczkami. Ale skoro montuje to do styropianu, to powinienem kołkami do styropianu czy może wystarczy jakiś wkręt, albo np. mogą być takie gwoździe: https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/mocowania-i-laczenie/gwozdzie/specjalistyczne/gwozdzie-z-podkladka-pcv-geostandard-3-5-x-45-mm.html ? Będzie się to na czymś takim trzymać? Ktoś coś podpowie i doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 17.06.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Nie kliknąłem castocośtam, bo jeszcze niczego na budowę nie kupiłem w markecie budowlanym. Ale zanim położysz tynk przepiękny mozaikowy, sprawdź czy klej do siatki jest bezcementowy, niezaciągający kapilarnie wody.Bo jeśli to zwykły klej, to niebawem mróz odparzy Ci tę mozaikę.Folia kubełkowa ma dwa zadania:Nie dopuścić do uszkodzenia izolacji p-wilgociowej/ociepleniowej podczas obsypywania ściany fundamentowej.Odprowadzenia do gruntu nagle pojawiającej się wody z opadów atmosferycznych ze strefy ściany fundamentowej. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek151986 18.06.2018 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 @Cezary, dzięki za radę-klej mam ok. Jakby ktoś miał pomysł czym tę listwę przybić - piszcie śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 18.06.2018 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 ^^ czyli co masz klej na bazie polimerow ? Bo jak masz cementowy to podciaga na pewno , cezary zwraca Ci uwage na bardzo istotna rzecz , mocowanie foli ubelkowej to malo istotny szczegol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 19.06.2018 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 niczym nie przybijac. odciac na wysokosci kilku cm ponizej poziomu kostki/kamyczka czy co tam masz. ale chlopaki dobrze mowia prawie na pewno nie masz ok kleju w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek151986 20.06.2018 04:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 Czyli wychodzi na to, że te listwy to niespecjalnie potrzebne są... A co do kleju. No cóż, klej będzie okej:) Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 20.06.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 Nie bądź taki tajemniczy Pochwal się tym klejem: nazwa, foty, itp. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts